Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία;

Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία;


Μετά τη δομή φιλοξενίας σε ξενοδοχείο στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, αναζητείται στη Θεσπρωτία ξενοδοχείο για τη δημιουργία νέας δομής που θα φιλοξενεί 25 ασυνόδευτα παιδιά.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες μας, για την πρόθεση αυτή του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, είναι ενήμεροι και οι τρεις δήμαρχοι της Θεσπρωτίας, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι δύο βουλευτές του νομού.

Κανένας φυσικά δεν είναι αρνητικός στη φιλοξενία προσφύγων, ειδικά ανήλικων παιδιών.

Όμως, μετά και από το περιστατικό σε δομή μεταναστών στο Κρανίδι όπου 150 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, προκαλεί ανησυχία το κατά πόσο θα μπορέσει να διασφαλιστεί ο ιατρικός έλεγχος για τη μη διάδοση του ιού στο νομό Θεσπρωτίας, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να παραμείνει αλόβιτος, με κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Καλούμε τους τοπικούς άρχοντες να ενημερώσουν τους πολίτες για τις επαφές που έχουν κάνει για το θέμα, καθώς και τους χώρους που έχουν προταθεί για τη δημιουργία της δομής ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων. 
Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία; Νέα δομή για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη Θεσπρωτία; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες