Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο

Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο



ΘΕΜΑ : «ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΩΤ. ΕΙΣΕΡΧ. 3660/7-4-2020 ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΑΣ» 
Κύριε Δήμαρχε,
Από της λήψης των καθηκόντων μας (Οκτώβριος 2019) μέχρι και σήμερα, δηλαδή σε ένα εξάμηνο περίπου, επί της χερσαίας ζώνης της ΔΕ Ηγουμενίτσας, έχουμε προβεί στις κάτωθι εργασίες:
-Βάψιμο πυλώνων φωτισμού κατά μήκος της οδού Εθνικής Αντίστασης
-Ανάπλαση χώρου του πάρκου Ηρώων
-Τοποθέτηση δύο παιδικών χαρών
-Καθαρισμός ποδηλατοδρόμου 
-Αντικατάσταση κάδων απορριμμάτων
-Συντήρηση πρασίνου
-Επισκευή και επαναλειτουργία σιντριβανιού στο βόρειο τμήμα της χ.ζ.
- Συντήρηση μνημείων στο πάρκο Ηρώων και στην περιοχή του Πάνθεον
-Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων 
-Επισκευή των δύο καταστημάτων στην παραλία του Δρεπάνου ( πρώην Soho & Ostria)
-Χορηγία προς τον Δήμο υλικών για διαγραμμίσεις οδών.

Παράλληλα, πραγματοποιούμε έργα και στις λοιπές δημοτικές ενότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας, επί της χερσαίας ζώνης Πλαταριάς και Συβότων, καθώς και έργα επί της χερσαίας ζώνης του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Για όλα τα παραπάνω, αν και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες θετικών σχολίων της κοινής γνώμης, από πλευράς σας, μέχρι και σήμερα, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα τυπικό ευχαριστήριο, έστω και τηλεφωνικά, για τα όσα προσφέρουμε στον Δήμο σας και στους ΠΟΛΙΤΕΣ της Ηγουμενίτσας. 
Ούτε βέβαια έχουμε λάβει επιστολή, με την οποία να μας αποτρέπετε από την εκτέλεση όλων των παραπάνω εργασιών ενόψει της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης στον Δήμο, ή την μη κάλυψη των εξόδων συντήρησης και καθαριότητας της περιοχής αυτής.
Προς έκπληξή μας, λάβαμε σήμερα την επιστολή σας, με την οποία μας ζητάτε να ακυρώσουμε τη διαδικασία δημοπράτησης των δύο καταστημάτων στην παραλία Δρεπάνου. 
Και αναρωτιόμαστε, πώς ακριβώς εμποδίζεται η διαδικασία μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης προς το Δήμο Ηγουμενίτσας εξαιτίας της δημοπράτησης των δύο αυτών καταστημάτων; 
Έχετε διαβάσει τους όρους των διακηρύξεων και καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι εμείς αίφνης αλλάξαμε άποψη και επιθυμούμε την μη απόδοση της χερσαίας ζώνης στον Δήμο; 
Ασφαλώς και όχι, αντίθετα επιλέξατε εσφαλμένα την οδό της δημοσιοποίησης της άνευ λόγου εναντίωσής σας, χωρίς προηγουμένως να μεριμνήσετε να ενημερωθείτε. 
Η διαδικασία δημοπράτησης, όπως και όλες οι εργασίες που έχουμε πραγματοποιήσει, ασφαλώς και δεν κωλύουν την διαδικασία μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης. 
Σημειωτέον, η χερσαία ζώνη, επί δικής σας θητείας επανήλθε στην ΟΛΗΓ ΑΕ και εμείς είμαστε, και ήμασταν από την αρχή της θητείας μας, αρωγοί στην άμεσή απόδοσή της στο Δήμο Ηγουμενίτσας, εκκινώντας πρώτοι εμείς τη διαδικασία μεταβίβασής της. 
Υπάρχουν οι συναντήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία και η αποστολή εγγράφων και διαψεύστε μας δημόσια, εάν κάπου κάνουμε λάθος. 
Με την παρούσα σας αποστέλλουμε το κείμενο των δύο διακηρύξεων, όπου και θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μνεία συνέχισης της παραχώρησης μεταξύ των αναδόχων και του Δήμου, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης.
Το κύριο μέλημά μας ήταν και είναι να μην μείνουν τα καταστήματα αυτά κλειστά για ένα ακόμη καλοκαίρι, όπως γίνεται τόσα χρόνια, εν αναμονή της μεταβίβασης της χερσαίας ζώνης. 
Και για το λόγο αυτό δεν θα ακυρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση".


Η απόφαση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας να προχωρήσει στην εκμίσθωση των καταστημάτων του Δρεπάνου και η κόντρα που ξέσπασε με το δήμο Ηγουμενίτσας, προκάλεσε και την αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε πως:
"Κανένας διορισμένος παράγοντας δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον εκλεγμένο δήμαρχο μιας πόλης. Σε όποια απόφαση και εάν λάβει ο δήμος Ηγουμενίτσας, θα με βρει συμπαραστάτη του, χωρίς να διστάσω ούτε λεπτό να συγκρουστώ με οποιονδήποτε και εάν χρειαστεί".
Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο Απάντηση της ΟΛΗΓ στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας - Παρέμβαση Πιτούλη για το Δρέπανο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 08, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.