Προβληματισμός για την αυξημένη κίνηση στη παραλιακή και τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας

Προβληματισμός για την αυξημένη κίνηση στη παραλιακή και τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας


Έντονο προβληματισμό προκαλούν οι εικόνες, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, από την γεμάτη κόσμο παραλία της Ηγουμενίτσας, παρά τα μέτρα για απαγόρευση κυκλοφορίας.

Το γεγονός ότι μία μειονότητα πολιτών, δείχνει να αγνοεί για την προφύλαξη του υπόλοιπου πληθυσμού από τον κορωνοϊό, έφερε σκέψεις στην Περιφέρεια και τον δήμο Ηγουμενίτσας, να ζητήσουν από το Υπουργείο τη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο καθώς και στον πεζόδρομο της 49 Μαρτύρων.

Σε επικοινωνία που είχε με το site μας ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, προειδοποίησε πως εάν και αύριο συνεχιστεί αυτή η εικόνα, θα προχωρήσει σε πιο δραστικά μέτρα,  ζητώντας από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας να ληφθεί απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο.

Ο Απρίλιος είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για το κατά πόσο θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων στις μετακινήσεις των πολιτών ή θα αυστηροποιηθεί ακόμα περισσότερο το πλαίσιο. 

Ο ρυθμός διασποράς του Covid-19 παραμένει χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, καθώς ο δρόμος παραμένει μακρύς μέχρι να μπορέσει η Ελλάδα να βγει από την κρίση του κορωνοϊού.

Ειδικά στο νομό Θεσπρωτίας όπου δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Και έτσι πρέπει να παραμείνει.
Προβληματισμός για την αυξημένη κίνηση στη παραλιακή και τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Προβληματισμός για την αυξημένη κίνηση  στη παραλιακή και τον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 16, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.