Πως αποφάσισε να αντιδράσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τα καταστήματα του Δρεπάνου

Πως αποφάσισε να αντιδράσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τα καταστήματα του Δρεπάνου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του την εισήγηση του κ. Δημάρχου και τις απόψεις και τοποθετήσεις των μελών του, κατά πλειοψηφία αποφασίζει:
1. Απαιτεί την εντός πέντε (5) ημερών, ανάκληση των με αρίθμ. 47/2020 (ΑΔΑ Ω3ΔΩ469ΗΞ2-ΣΙΡ) & 48/2020 (ΑΔΑ Ω9Μ6469ΗΞ2-ΛΧΤ) αποφάσεων της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε., για τη δημοπράτηση από την ΟΛΗΓ Α.Ε. των δύο αναψυκτηρίων (πρώην SOHO & πρώην OSTRIA), που βρίσκονται στην περιοχή της παραλίας Δρεπάνου. 
2. Εντείνει την πίεση προς πάσα κατεύθυνση για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης των τμημάτων της χερσαίας ζώνης, που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες στον Δήμο Ηγουμενίτσας. 
3. Την αποστολή διαβήματος διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη. 

Μειοψήφησε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεόδωρος Δήμας, ο οποίος δήλωσε ότι εμμένει στις προτάσεις που ανέπτυξε κατά την τοποθέτησή του και γενικά αφορούσαν τα εξής σημεία: 
Ακύρωση της συμφωνίας με την ΟΛΗΓ Α.Ε. για την παραχώρηση της "χερσαίας ζώνης". 
Διεκδίκηση όλου του παραλιακού μετώπου από τον Δήμο, με την επισήμανση ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι γραφειοκρατικό.  Ανάκληση της απόφασης για συμφωνία με τη ΜΠΕ που αφορά την μαρίνα Ηγ/τσας και πάρθηκε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς. 
Απόφαση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. 
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια να αποφασίσουμε και κατά της δημοπράτησης των αναψυκτηρίων στο Δρέπανο από την ΟΛΗΓ Α.Ε. 
Ενημέρωση των κατοίκων και κάλεσμα σε αγώνα για λιμάνι και παραλιακό μέτωπο, που θα εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Όποιο από τα ανωτέρω σημεία λείπει από μία απόφαση ή ένα ψήφισμα, καθιστά την πρόταση ελλειπή άρα και αναποτελεσματική. 
Πως αποφάσισε να αντιδράσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τα καταστήματα του Δρεπάνου Πως αποφάσισε να αντιδράσει ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τα καταστήματα του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.