Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου

Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου


Στην…. εντατική βρίσκονται οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου, τόσο στα ορεινά όσο και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Ο τουρισμός ήδη έχει δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα ενώ το επόμενο βήμα είναι κυριολεκτικά μετέωρο καθώς αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων. Κάτω από τις σημερινές συνθήκες, αρκετοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή ζώνη της Ηπείρου, σκέφτονται ακόμη και να μην ανοίξουν καθόλου τις μονάδες τους καθώς οι όροι, οι συνθήκες και οι προυποθέσεις που αναμένεται να συνοδεύσουν τους θερινούς μήνες θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερη την χασούρα τους.

Αβεβαιότητα και ανησυχία..

Αυτά είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την περίοδο.

Αφενός δεν είναι αρκετό να περάσει η Ελλάδα στην φάση της κανονικότητας για να μπορέσει να γίνει ο στοιχειώδης προγραμματισμός για την τουριστική σεζόν..

Αφετέρου είναι άγνωστο πως θα κινηθούν οι ευρωπαικές χώρες, αυτές που αποτελούν και την μεγάλη δεξαμενή για τον τουρισμό της χώρας και της περιοχής..

Θα ομαλοποιηθούν και πότε οι αεροπορικές πτήσεις…

Θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις, όσες είναι πρόθυμες να ανοίξουν, να ανταποκριθούν στους νέους κανόνες, απαραίτητους για την προστασία από τον Covid 19..

Είναι οι μεγάλοι άγνωστοι στην εξίσωση της θερινής τουριστικής περιόδου, μιας τουριστικής περιόδου που για την Ήπειρο είναι ούτως ή άλλως μικρής διάρκειας.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι μονάδες των παραλίων ήδη θα είχαν κάνει κρατήσεις για μεγάλο μέρος του καλοκαιριού..

Σήμερα το μόνο που μετρούν είναι ακυρώσεις από γραφεία του εξωτερικού τα οποία είχαν προχωρήσει σε συμφωνίες στην προ κορωνοιού εποχή.

Οι επιχειρηματίες βρίσκονται σε στάση αναμονής.. Από τον οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση θα εξαρτηθούν και οι δικές τους αποφάσεις..

Και γύρω από τον ξενοδοχειακό κλάδο αναμένει μία ολόκληρη αγορά… Ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ.. Και μαζί εκατοντάδες, νέοι κυρίως, που είτε είχε προγραμματίσει είτε ήλπιζαν σε εργασία για την σεζόν.

Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου Στην… εντατική οι τουριστικές επιχειρήσεις της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.