Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης

Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης


Με το σύνθημα "Στήριξη στους εργάτες της τέχνης" συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι και στην Ηγουμενίτσα οι καλλιτέχνες της Θεσπρωτίας, για να θυμησουν ότι και οι εργάτες της τέχνης είναι εργαζόμενοι και άνθρωποι που πλήττονται από την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μουσικοί, φωτογραφοι, σκηνογραφοι, και πολλές άλλες ειδικότητες βλέπουν το μέλλον τους ζοφερό καθώς θεωρείται απίθανο να επιτραπούν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις το καλοκαίρι, την εποχή δηλαδή που είχαν την περισσότερη δραστηριότητα.

Οι καλλιτέχνες συγκεντρώθηκαν στις 12 στην πλατεία Δημαρχείου, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις. Σχεδόν όλοι κρατούσαν ένα τυπωμένο χαρτί με το μήνυμα "support art workers" και μηνύματα για την Τέχνη.

Ειρηνικά και με καλή διάθεση και ευγένεια και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας ενημέρωσαν τον περαστικό κόσμο για τα αιτήματα τους.

Στη συνέχεια φωτογραφηθηκαν στους χώρους τέχνης και πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής, χαρτογραφώντας τους και ανάρτησαν τις φωτογραφίες μαζί με το λογότυπο του πανελλαδικού κινήματος #supportartworkers//

Επίσης τις κοινοποίησαν στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης Ηγουμενίτσα: Στήριξη στους εργάτες της τέχνης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.