Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες

Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες


Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και της Εταιρείας Α. ΜΑΝΤΕΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε η σύμβαση της πράξης με τίτλο «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ», ποσού 213.926,80€ για την προμήθεια υλικών που αφορούν στη βελτίωση της προσβασιμότητας ατόμων με κινητικές αναπηρίες ή περιορισμένη κινητικότητα (ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες γυναίκες, άτομα με μειωμένη όραση, κ.λ.π.) στις παραλίες Μέγα Άμμος, Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή και Πλαταριά. Η εν λόγω πράξη έχει ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020». 

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία στοχεύουν στην προσβασιμότητα, την αυτονομία και την ευκολία χρήσης για όλες τις κατηγορίες αναπηρίας, όπως ακολούθως: 
· Χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμΕΑ, 
· Αποδυτήρια – ντουζ, 
· WC για ΑμΕΑ, 
· Χώρους σκίασης, 
· Διάταξη αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, 
· Διαδρόμους σύνδεσης των ανωτέρω δομών, οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα, 
· Ενημερωτικές πινακίδες – Σήμανση, 
· Εφαρμογή τηλεμετρίας & 
· Συναγερμός. 

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας δείχνει για μια ακόμη φορά έμπρακτα την προσπάθειά του στην εξυπηρέτηση αλλά και την άρση της περιθωριοποίησης των ατόμων με ιδιαιτερότητες από το κοινωνικό σύνολο.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες Δήμος Ηγουμενίτσας: Υπεγράφη η σύμβαση για την πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στις παραλίες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 05, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.