Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόστιμα σε όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους

Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόστιμα σε όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους


Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1346/25-04-2012/Β’ - Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών), οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται στη λήψη μέτρων για την αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς. 

Συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, οφείλουν να προβούν στην αποψίλωση από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, όπως και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται εντός αυτών των χώρων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου, που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς. 

Στους παραπάνω χώρους, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων−σπίρτων και άλλων υλών από 1η Μαΐου μέχρι 31η Οκτωβρίου κάθε έτους. 

Σύμφωνα με τα παραπάνω καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό των οικοπέδων. 

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με τις παραπάνω υποχρεώσεις, ισχύουν και εφαρμόζονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις (άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» και άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα). 

Τηλέφωνα επικοινωνίας με την Δ/νση Περιβάλλοντος 2665021150 & 159
Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόστιμα σε όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους Δήμος Ηγουμενίτσας: Πρόστιμα σε όσους δεν καθαρίσουν τα οικόπεδά τους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 07, 2020 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραία και σωστά μας τα λέει ο Δήμος περί καθαρισμού και αποψίλωσης των οικοπέδων μας.Ο ίδιος τι κάνει;ενας κάτοικος του Παλαιού Λαδοχωριου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.