Νίκος Θ. Νταής: Βιβλιοπαρουσίαση Μυθιστορήματος «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ», Αριστοτέλη Βασιλείου Παππά

Νίκος Θ. Νταής: Βιβλιοπαρουσίαση Μυθιστορήματος «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ», Αριστοτέλη Βασιλείου Παππά



ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ
Μυθιστόρημα
Αριστοτέλη Β. Παππά
Του κ. Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.

Έλαβα τους δύο τόμους, του νέου βιβλίου του αγαπητού μου φίλου και συμπατριώτη, από το Καστρί Ηγουμενίτσας, γειτονικού με το χωριό μου τον Άγιο Βλάση, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΠΠΑ.
Το νέο βιβλίο του συγγραφέα φέρει τον τίτλο «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ» και είναι ένα Μυθιστόρημα γεμάτο από περιπλανήσεις, που μας δημιούργησε ο εμφύλιος πόλεμος, αλλά και αισθηματικές περιπλανήσεις της Μαίρης και τις Έλπης με τον Φώτη και τον Άριστο, που δεν ήταν αρραβωνιαστικιές τους, αλλά «φλέρταραν» μαζί τους.

Μετά από προξενιό η Μαίρη, από Έλληνα της διασποράς, πλούσιο και μορφωμένο στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, παντρεύεται τον Ηλία και ο Ηλίας της πλέον, αφού τακτοποίησε τα χαρτιά πήγαν στην Αφρική, όπου θα γίνονταν και ο γάμος τους.
Ύστερα από λίγο διάστημα ήρθε στο Γιοχάνεσμπουργκ η Έλπης, η οποία είχε προαχθεί στο βαθμό του Λοχαγού, όπου ο Ηλίας της προξένεψε το φίλο του Γιώργο, μεγαλοδικηγόρο.
Στο Γιοχάνεσμπουργκ με τους πιστούς, αφοσιωμένους και ευκατάστατους συζύγους τους, που λάτρευαν την Μαίρη και την Έλπη, δημιούργησαν οικογένειες ζηλευτές και έφεραν στον κόσμο και παιδιά.
Αγαπητέ μου φίλε Τέλη Παππά (Τέλι’ι’ ή Τσίλε Τάσιτ), όπως σε φωνάζαμε στα χωριά μας στον Άγιο Βλάση και στο Καστρί, αλλά και στο Καστρί και στον Άγιο Βλάση, για να μην παρεξηγηθώ ποιο χωριό κατατάσσω πρώτο και πιο δεύτερο και γίνουμε η αιτία να αρχίσει πάλι ο πετροπόλεμος ανάμεσα στα δύο χωριά και τρέχουμε στα μέτωπα, πότε στο Μεροϊμίνι και πότε επάνω από την βρύση της Χαούζας και πάνω από την Γκρόπα του Κωτσονάσιου (Κώστα Αθανασίου Μιχαηλίδη).
Δεν αντέχουμε άλλες περιπλανήσεις. Αρκετά περιπλανηθήκαμε στη ζωή μας!
Φαίνεται όμως ότι εσένα ο πανδαμάτωρ χρόνος δεν σε ανάλωσε!
Έχεις ακόμη αντοχές! Είσαι σαν ο Μύλος του θείου σου Μιχάλη Παππά (Μουλίρι’ι’ Μίχο Τάσιτ), που ασταμάτητα μέρα και νύχτα άλεθε στάρια και καλαμπόκια (γκρούρ’ εδε μισίρ) και αποφλοίωνε και ρύζια.
Αναρωτιόμαστε και θαυμάζουμε όλοι οι γνωστοί και φίλοι σου, την ανεξάντλητη υπομονή, επιμονή, το κουράγιο και την αντοχή σου, να συγγράψεις τώρα τελευταία, ακόμη δύο τόμους βιβλίων, 223 και 199 σελίδων!
Εύχομαι, αδελφικέ μου φίλε υγεία και να είσαι πάντα δυνατός και αγέρωχος, σαν τα απέναντι από τα χωριά μας βουνά της Γκούμανης (Γιτάνης), το Βαράθι,α λλά και σαν τα ψηλά βουνά της Μουργκάνας, που τόσο καλά τα ήξερε εκείνος ο αείμνηστος ξάδερφός σου Νίκος Δημητρίου Παππάς (ο Κόλιος του Μήτσιο Τάσι).
Ο φέρελπις εκείνος νέος που σπούδαζε γιατρός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από πλούσια οικογένεια του Καστρίου, που νοιάζοταν να μην πεινάνε οι συγχωριανοί του, που διέκοψε τις σπουδές του και εντάχθηκε στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ να πολεμήσει τους Γερμανούς κατακτητές της πατρίδας του και βρέθηκε στην Τασκένδη της Ρωσίας.
Γύρισε στο τέλος της ζωής του με την οικογένειά του στην Ελλάδα στην Αθήνα φτωχός!
Νοσταλγούσε το χωριό του και τους συγχωριανούς του και έρχονταν τακτικά στο ξενοδοχείο ΙΩΑΝΝΙΝΑ, στην οδό Βερανζέρου 10, κοντά στην ΟΜΟΝΟΙΑ, του αείμνηστου εκείνου αρχοντικού καλόκαρδου και καλοσυνάτου Καστριώτη Ηλία Φανερωμενίτη, όπου μαζευόμασταν όλοι οι ξενιτεμένοι απόδημοι πατριώτες της Αθήνας και μας ρωτούσε συνέχεια για τα χωριά μας Καστρί και Άγιο Βλάση και για τους συγχωριανούς του.
Μας τα θύμισες φίλε μου Τέλη αναφερόμενος στο βιβλίο σου «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ» στον εμφύλιο.
Χειρότερη ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ από τον εμφύλιο αλληλοσκοτωμό, ευχόμαστε να μην ξαναπεράσει η πατρίδα μας!
Αμίν!

Νίκος Θωμά Νταής, σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)
Νίκος Θ. Νταής: Βιβλιοπαρουσίαση Μυθιστορήματος «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ», Αριστοτέλη Βασιλείου Παππά Νίκος Θ. Νταής: Βιβλιοπαρουσίαση Μυθιστορήματος «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ», Αριστοτέλη Βασιλείου Παππά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.