Η Λ.Σ. Σουλίου την παράκαμψη της Ε.Ο. Νεράιδας – Γλυκής στο ύψος Καριωτίου

Η Λ.Σ. Σουλίου την παράκαμψη της Ε.Ο. Νεράιδας – Γλυκής στο ύψος Καριωτίου


Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε Τεχνικών Έργων,

Λόγω των εργασιών που εκτελούνται για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην περιοχή «Αεροδρόμιο» Παραμυθιάς έχει γίνει παράκαμψη της Εθνικής Οδού Νεράιδας – Γλυκής με εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μέσω Παγκρατίου – Ραχουλίου από δημοτικές και αγροτικές οδούς. Για το σκοπό αυτό τοποθετήθηκε οδοσήμανση, έγινε διαγράμμιση και καθαρισμός των αντίστοιχων οδών.

Παρόλα αυτά μεγάλος φόρτος οχημάτων εξυπηρετείται από την δημοτική οδό Καριωτίου - Χρυσαυγής χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων. Στη συγκεκριμένη οδό δεν υπάρχουν στοιχειώδη κυκλοφοριακά μέτρα (οδοσήμανση, διαγράμμιση, κλπ.) ούτε για την συμβατική κυκλοφορία οχημάτων, πόσο μάλλον τώρα που η κυκλοφορία έχει αυξηθεί σημαντικά. Ο δρόμος είναι πάρα πολύ στενός και σε πολλά σημεία μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα. Σε ορισμένα σημεία πέραν της στενότητας του δρόμου, υπάρχουν αυλάκια, γέφυρες, τεχνικά, χωρίς να υπάρχει κάποια προστατευτική μπάρα. Εκατέρωθεν του δρόμου υπάρχει αυξημένη βλάστηση (χόρτα, δέντρα κλπ.) η οποία δυσχεραίνει κατά πολύ την ορατότητα στις στροφές. Να σημειωθεί πως έχει παρατηρηθεί ότι πολλά οχήματα που διασχίζουν την εν λόγω οδό αναπτύσσουν υπερβολικά μεγάλες ταχύτητες με ότι αυτό συνεπάγεται. Σε όλα τα παραπάνω, αν συνυπολογίσουμε και ότι πρόκειται για μία κατοικημένη περιοχή με μεγάλη κυκλοφορία πεζών, καθώς χρησιμοποιείται και για άθληση– πεζοπορία, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για έναν δρόμο «καρμανιόλα», χωρίς ίχνος υπερβολής.

Κατόπιν των παραπάνω, ζητούμε άμεσα:

1. Οδοσήμανση – διαγράμμιση της οδού και τοποθέτηση προστατευτικών μπαρών στα επικίνδυνα σημεία πτώσης οχημάτων.

2. Καθαρισμό της οδού από χόρτα κλπ. για τη βελτίωση της ορατότητας.

3. Αστυνόμευση της περιοχής για τον έλεγχο- καθοδήγηση της κυκλοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μέχρι την ολοκλήρωση των έργων και την επαναλειτουργία του βασικού κόμβου.

4. Αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος της κατασκευής του κυκλικού κόμβου, ώστε να μην παρατηρηθούν φαινόμενα παράτασης αυτής της κατάστασης σε όλους τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση θα είναι αυξημένη.

5. Επειδή και στην επίσημη παράκαμψη (Παγκρατίου – Ραχουλίου) παρόλες τις παρεμβάσεις που έγιναν υπάρχουν και εκεί σημαντικοί κίνδυνοι (διέλευση εντός κατοικημένων περιοχών, στενός δρόμος σε πολλά σημεία κ.α) θα πρέπει να εξεταστούν και εναλλακτικές προστάσεις που έχουν ήδη συζητηθεί έστω την ύστατη στιγμή όπως αξιοποίηση του αγροτικού δρόμου- με κατάλληλες παρεμβάσεις- από τη «Γαλάζια Λίμνη» που οδηγεί στο αντλιοστάσιο του «αεροδρομίου» ή οποιαδήποτε πρόταση μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Επίσης η διαρκής καθοδήγηση και ο έλεγχος της κυκλοφορίας και σε αυτό το τμήμα είναι επιβεβλημένος.

Με γνώμονα την ασφάλεια όλων των διερχόμενων οδηγών και πεζών και ασφαλώς των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου, 
οι δημοτικοί σύμβουλοι
Ηλίας Κουτσής
Ηλίας Δημήτρης Χρήστου
Η Λ.Σ. Σουλίου την παράκαμψη της Ε.Ο. Νεράιδας – Γλυκής στο ύψος Καριωτίου Η Λ.Σ. Σουλίου την παράκαμψη της Ε.Ο. Νεράιδας – Γλυκής στο ύψος Καριωτίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.