Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19

Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 


Προς Βουλευτή Θεσπρωτίας Κ. Γιογιακα Βασίλειο 
Θέμα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 

Αξιότιμε Κύριε Βουλευτή, 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και γραπτώς για την δυσαρέσκεια των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουρισμού του νομού μας . 

Επιγραμματικά τα μέτρα που έχουμε δει έως τώρα είναι μονό στήριξης των εργαζομένων του κλάδου και πληρωμή των τόκων σε επιχείρησης που έχουν δάνεια με την αποπληρωμή του κεφαλαίου να γίνετε με αποδοχή των 02 πλευρών (Τράπεζας και Δανειολήπτη) στο τέλος του Δανείου. 

Ζητάμε να προσαρμόσουμε τα μέτρα στήριξης ανάλογα με τις περιστάσεις που ζούμε αυτή τη περίοδο και θα ζήσουμε για πολύ καιρό ακόμα τουλάχιστον και για το έτος 2021 στον κλάδο του τουρισμού. 

Δεν θέλουμε χαριστικά δάνεια με υπέρογκο τόκο μετά τα πρώτα 02 χρόνια για να καλύψουμε τις ανάγκες ρευστοποίησης που προέκυψαν από το διάστημα που κλείσαμε τις επιχειρήσεις μας αλλά σοβαρή αλλαγή φορολογικής κλίμακας με ορίζοντα έως 31/12/2021 ώστε να ανακάμψει πλήρως ο κλάδος. 
Αλλαγή Συντελεστή ΦΠΑ πακέτου διαμονής από 13/24 (80/20) που ήταν και το κάνατε (90/10) να πάει ένας ενιαίος συντελεστής σε 6,50 % για το διάστημα 01/06/2020 έως 31/12/2021 (ενημερωτικά έχει ενημερώσει ο ΣΕΤΕ με επιστολή του τι φορολογικοί συντελεστές υπάρχουν στο πακέτο διαμονής στους αμέσους ανταγωνιστές μας πχ. Κύπρο, Κροατία, Ισπανία κτλ) 
Αλλαγή Συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση από 13/24 και το αλλάξατε στο 13% μονό για τα αναψυκτικά και τα μη αλκοολούχα ποτά να πάει στο 09 % για όλα τα είδη από 01/06/2020 έως 31/12/2021 (Γερμάνια χτες από 19% σε 07% και άλλες χώρες της ευρωζώνης κοντά στο 10%) 
Επιδότηση επιχειρήσεων για το διάστημα που έκλεισαν από 23/03/2020 έως 31/05/2020 με το 10% του τζίρου που είχαν το αντίστοιχο περσινό διάστημα 
Δανεισμός επιχειρήσεων χωρίς χαριστική περίοδο αλλά με λογική χρέωση τόκων και όχι ληστρικών ώστε να βγάλουν τα σπασμένα οι τράπεζες μας. Δεν είναι δυνατόν να δανείζουν με 6-7% επιπλέον του δανεισμού που δεχόμαστε από την ευρωζώνη όταν αντίστοιχοι ανταγωνιστές μας δανείζονται με επιτόκια κατά το ήμισυ!! 
Αλλαγή Συντελεστή ΦΠΑ στην παροχή υπηρεσιών από 24% στο 10% για έκδοση εισιτηρίων, μεταφορές, πακέτα διακοπών για εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό και για οποιαδήποτε άλλη χρήση τουριστικών δραστηριοτήτων 
Κατάργηση όλων των φόρων προς τις επιχειρήσεις και του ΕΝΦΙΑ και ενιαίο συντελεστή φορολόγησης στο 15% με τήρηση στοιχείων εσόδων εξόδων και φορολόγησης από τα Καθαρά κέρδη. 
Εισφορές προς ταμεία υποχρέωση εργοδότη για το διάστημα που δουλεύει στην επιχείρηση μέχρι να βγούμε από αυτή την κρίση και επιδότηση από το κράτος το πόσο των 400,00 € ανά εργαζόμενο σε μορφή ειδικού επιδόματος που θα προκύπτει από τα επίσημα στοιχειά Εργάνη που θα στέλνει ηλεκτρονικά η κάθε επιχείρηση και το υπόλοιπο εισφορών του εργαζομένου να καλύπτεται από τα κρατικά ταμεία έως 31/03/2021. 

Αυτές είναι γενναίες αλλαγές για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην περιοχή μας και γενικά στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε τα επιδόματα απλά χρειαζόμαστε ένα νορμάλ φορολογικό πλαίσιο και αναδιάταξη των δυνάμεων μας ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να προσελκύσουμε περισσότερους τουρίστες στα μέρη μας δίνοντας την δυνατότητα να έχουμε υγιείς επιχειρήσεις και προσωπικό να δουλεύει ώστε να συντηρεί την τοπική οικονομία μας . 

Τέλος για να εφαρμοστούν όλα αυτά και να μπορεί να λειτούργει το κράτος σωστά πρέπει να υπάρχει πληροφορική σε όλη τη δημόσια διοίκηση, για διαγραφή «με μία κίνηση» της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς συγχρόνως, καθώς ο πολίτης δεν θα έρχεται σε προσωπική επαφή με τον υπάλληλο – όλα θα γίνονται με υποβολή στοιχείων ηλεκτρονικά και αυτό είναι ένα πράγμα που ο ιός το έφερε πιο κοντά στην πραγματικότητα και ελπίζουμε να συνεχιστεί και στο μέλλον. 

Θέλουμε το κράτος σωστό επόπτη με ισχυρούς νομούς ώστε να δουλεύουμε σωστά και οργανωμένα και όχι συνέταιρο στον τζίρο με το υπάρχον φορολογικό σύστημα. 

Αξιότιμε βουλευτή ελπίζω αυτή την επιστολή να την δημοσιεύσεις εκεί που πρέπει και να θυμάσαι ότι εμείς είμαστε οι στυλοβάτες της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει η προσοχή των κυβερνητικών στελεχών σε αυτή την δεδομένη και δύσκολη συγκύρια που ζούμε παγκοσμίως να συγκλίνει προς την ελάφρυνση της θηλείας που διέπει σχεδόν όλο το επιχειρηματικό κλάδο της χώρας και κατάπτωση του τουρισμού. 

Για το παρόν κείμενο είναι ενημερωμένοι σχετικά όλοι οι ξενοδόχοι του νομού και συμφωνούν με τα μέτρα στήριξης που σας έχω γράψει. 

Με εκτίμηση 
Ρέβης Κωνσταντίνος 
Μέλος ΝΟΔΕ Υπεύθυνος τουρισμού και πολιτισμού 
Πρόεδρος Εταιρείας ΑΦΟΙ Κ ΡΕΒΗ ΑΕ 
Angelika Pallas Hotel
Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 Ηγουμενίτσα: Επιστολή Διαμαρτυρίας για τα μέτρα στήριξης εξαιτίας του Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 04, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.