Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία

Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία


Λίγο πριν εκπνεύσει η 1η Ιουλίου, πρώτη μέρα που επετράπη η είσοδος επιβατών από την Ιταλία στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατέπλευσε στο λιμάνι και το πρώτο πλοίο: το CORFU, υπό σημαία Ιταλίας, με 405 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών), από τους οποίους ελήφθησαν 56 δείγματα.

Επτά πλοία αναμένονται στις 2 Ιουλίου που έχουν αποπλεύσει από λιμάνια της Ιταλίας.

Η μεταφορά επιβατών με πλοία από και προς τα λιμάνια της Ιταλίας είχε σταματήσει από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, λόγω του κορωνοϊού, ενώ τα πλοία εξακολουθούσαν να μεταφέρουν φορτηγά.

Οι έλεγχοι στο λιμάνι ξεκίνησαν από την Τετάρτη και τους είχαν αναλάβει στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου και του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, κλιμάκια του Λιμενικού βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και έλεγχαν τους μοναδικούς αριθμούς barcode των επιβατών, οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στην συνέχεια, με βάση αυτούς τους ελέγχους, ακολουθούσε νέος έλεγχος για κορωνοϊό από δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ που έχουν εγκατασταθεί στο λιμάνι.

Αύριο όπως προαναφέραμε αναμένεται να καταπλεύσουν επτά πλοία.
Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία Ηγουμενίτσα: 56 έλεγχοι στο πρώτο πλοίο με επιβάτες από Ιταλία Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 02, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.