Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα

Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα


Η Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε σε συνέχεια των από 01/07 και 02/07 ανακοινώσεων μας επανέρχεται με ανακοίνωση της αναφορικά όσον αφορά το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Λιμενικών Αρχών της Ένωσης μας. 

Καθώς έχει ξεκινήσει και η καλοκαιρινή σεζόν, καθώς οι περιορισμοί που υπήρχαν λόγω COVID-19 στις μετακινήσεις πολιτών μεταξύ των χωρών έχουν σταδιακά αρθεί και σταδιακά υπάρχει αύξηση της επιβατικής κίνησης ερχόμαστε να τονίσουμε ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ το μεγάλο πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών μας. 

Α) Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Χώρας και πύλη της Ευρώπης και κάθε χρόνο μετακινούνται εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες Χωρών, από 01/07 ημερομηνία άρσης περιορισμών στα ταξίδια, έως και σήμερα έχουν αποβιβασθεί από τα πλοία προερχόμενα από την Ιταλία πάνω από 10000 επιβάτες καθώς και σε συνάρτηση με τον επιπρόσθετο φόρτο των ελέγχων στους μετακινούμενους για τον ιό COVID-19 έλεγχο που έχουν επιφορτιστεί τα Στελέχη του Λ.Σ. θεωρούμε ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην υπάρξει από την Κεντρική διοίκηση ενίσχυση σε προσωπικό, κυρίως, αλλά και μέσα. Όπως επίσης θεωρούμε αδιανόητο να μην έχει υπάρξει μέριμνα από την Διοίκηση ούτως ώστε τα Στελέχη του Κ.Λ. Ηγουμενίτσας που έχουν επιφορτιστεί με το δύσκολο λόγω μεγάλου αριθμού επιβατών, αλλά και επικίνδυνο λόγω του COVID 19 έργο των ελέγχων να μην έχουν μέτρα αυτοπροστασίας καθώς και να μην έχει υπάρξει μέριμνα για να τύχουν και οι ίδιοι οι Συνάδελφοι έλεγχο για τον ιό. 

Β) Όσον αφορά το Λιμάνι της Κέρκυρας είναι και αυτό πλέον επίσημο Λιμάνι εισόδου στην Χώρα και από 01/07/2020 που έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα υπάρχουν καθημερινά κατάπλοι Ε/Γ – Ο/Γ από Ιταλία καθώς και αναμένετε κατάπλοι Κ/Ζ από όλο τον κόσμο.Οι Συνάδελφοι υποχρεωτικά ελέγχουν ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ όλους τους επιβάτες μέσω του PLF για COVID-19 καθώς και οχήματα και επίσης καταγράφουν στατιστικά στοιχεία Επίσης καθημερινά στην δεύτερη μεγαλύτερη Μαρίνα της Χώρας αλλά και στο Κεντρικό Λιμάνι καταφθάνουν ιδιωτικά σκάφη αναψυχής από το εξωτερικό τα οποία υπόκεινται σε ξεχωριστή ναυτιλιακή δήλωση Υγείας καθώς επίσης και σε έλεγχο για τον COVID-19.. Παρόλο που επίσης αναγνωρίζουμε και το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει στο Ανατολικό Αιγαίο όσον αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό εντούτοις όμως θα πρέπει να υπάρξει διακοπή απόσπασης των Στελεχών μας προς τις εκεί υπηρεσίες προκειμένου να μην υπάρχει αύξηση φόρτου εργασίας αλλά και υπερεργασία των Στελεχών στις ήδη υποστελεχωμένες υπηρεσίες μας λόγω αυξημένης καλοκαιρινής, ειδικά επιβατικής αλλά και τουριστικής κίνησης. Για αυτό ζητάμε ως Ένωση την διακοπή αποσπάσεων Στελεχών μας προς το Ανατολικό Αιγαίο αλλά και την ενίσχυση των Λιμενικών Αρχών της Βορειοδυτικής Ελλάδας με τουλάχιστον 20 άτομα ακόμα. Επίσης με αφορμή την επικινδυνότητα του CoVID-19 αλλά και του ότι τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν επιφορτιστεί να διενεργούν έλεγχο σε μετακινούμενους επιβάτες, όπου για άλλη μια φορά αποτελεί απόδειξη για την επικινδυνότητα του επαγγέλματος μας, επανερχόμαστε και θέτουμε για άλλη μια φορά το ζήτημα της ένταξης του Λιμενικού Σώματος στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε
ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 
Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΜΠΑΤΣΟΜΙΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ 
Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα Ε.Π.Λ.Σ./ΒΔ.Ε: Χωρίς μέτρα αυτοπροστασίας οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουλίου 07, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.