Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο

Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο


Μπορεί ο αγωγός Θεσπρωτίας - Κομοτηνής να μη συμπεριλαμβάνεται στο νέο δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα φθάσει το φυσικό αέριο στις πόλεις της Ηπείρου. 
Κατηγορηματικός είναι ως προς αυτό ο ΔΕΣΦΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι θα αναπτύξει υποδομές φυσικού αερίου μέσω μικρής κλίμακας υγροποιημένου φυσικού αερίου (Small Scale LNG). 
Στα τέλη του 2021, όπως αναφέρει, θα ενταχθούν στο σύστημα τέτοιες υποδομές για την προώθηση του φυσικού αερίου σε κάθε περιοχή της χώρας. 
Το συγκεκριμένο έργο (LNG truck loading) είναι απολύτως ευθυγραμμισμένο με το Πενταετές Πρόγραμμα της ΔΕΔΑ, που εγκρίθηκε πρόσφατα από τη ΡΑΕ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής στις πόλεις των Ιωαννίνων, της Αρτας, της Πρέβεζας και της Ηγουμενίτσας, μέσω σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ), που θα παρέχουν τη δυνατότητα στην περιοχή της Ηπείρου να αποκτήσει πρόσβαση στο φυσικό αέριο, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, αναφέρει ο ΔΕΣΦΑ.

Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο Πρόσβαση της Ηπείρου στο φυσικό αέριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.