«Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας

«Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας



Ανά τακτά διαστήματα οι αυτοδιοικητικοί και η κοινωνία της Ηπείρου γίνονται άνω κάτω εξ αιτίας των σκουπιδιών της Κέρκυρας. Τα τρία προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλές προσπάθειες από τους αρμόδιους του νησιού να μεταφέρουν τα σκουπίδια τους άλλοτε στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου και μετά στο εργοστάσιο.

Τελικά στην Ήπειρο θα έρθουν τα σκουπίδια των Παξών και αυτά της Κέρκυρας θα μεταφερθούν στην Κοζάνη.

Να όμως που και πάλι στο επίκεντρο βρίσκεται η Ήπειρος και πιο συγκεκριμένα η Σαγιάδα.

Στην Κέρκυρα πριν από ένα μήνα περίπου ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για την μεταφορά 25 χιλιάδων τόνων απορριμμάτων στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την ΔΙΑΔΥΜΑ.

Έτσι το προσεχές διάστημα ο ανάδοχος θα ξεκινήσει την διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η φημολογία στην περιοχή της Σαγιάδας, ότι συγκεκριμένη ιδιωτική έκταση θα χρησιμοποιηθεί ώστε να δένει το πλοίο ώστε να αδειάζει τα φορτία με τα σκουπίδια που οδικώς πια μέσω Ηγουμενίτσας και Εγνατίας Οδού θα μεταφέρονται στην Κοζάνη.

Αρκετοί κάτοικοι είναι ανάστατοι καθώς μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να δουν την περιοχή τους να διαδραματίζει τον ρόλο ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Οι τοπικές αρχές της Θεσπρωτίας επισήμως δεν έχουν καμία ενημέρωση, ανεπίσημα ωστόσο έχουν γίνει αποδέκτες των πληροφοριών αλλά και κάποιων περίεργων διεργασιών που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα.

Στην αναστάτωση των κατοίκων της Σαγιάδας προσπαθεί να βάλει φρένο η πρόεδρος της Κοινότητας Άννα Αναστασιάδη. «Σχετικά με το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του αφορά το νησί της Κέρκυρας και την προσωρινή λύση της μεταφοράς αυτών στον ΧΥΤΑ Κοζάνης, θα ήθελα να διαψεύσω ρητά και κατηγορηματικά την ανυπόστατη φήμη σύμφωνα με την οποία η μεταφορά των απορριμμάτων θα γίνεται μέσω του λιμένα Σαγιάδας. Από τη θέση της Προέδρου της Κοινότητας και εκ μέρους του Δήμου Φιλιατών δηλώνω ευθαρσώς ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πληροφορίες που θέλουν την μεταφορά των απορριμμάτων στη Σαγιάδα με ειδικά μισθωμένο πλοίο, αναφέρουν ότι ο ελλιμενισμός θα γίνει σε ιδιωτικό χώρο και όχι στο λιμάνι της περιοχής.

Αναφέρουν επίσης ότι η επιλογή της Σαγιάδας έγινε για καθαρά οικονομικούς λόγους καθώς η απόσταση από την Κέρκυρα είναι αρκετά μικρότερο από ότι αυτή προς το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Οι τοπικές αρχές πάντως παρακολουθούν την υπόθεση και αναμένουν…
«Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας «Μύλος» στη Θεσπρωτία με τα σκουπίδια της Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.