Έργα 2,5 δισ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Του Ηλία Γιάτσιου

Έργα 2,5 δισ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Του Ηλία Γιάτσιου


Bιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις τόσο με την υγειονομική κρίση όσο και με την επερχόμενη παγκόσμια ύφεση. Η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας αποτελεί κρίσιμο στοίχημα για τη χώρα.

Για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης απαιτούνται δράσεις σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας.

Η κυβέρνηση προχωρά ήδη στην επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την εκμετάλλευση πόρων ύψους 32 δισ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν και άλλα σημαντικά εργαλεία που έχουν ήδη ξεκινήσει να λειτουργούν.

Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια είναι σημαντική η συμβολή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Με πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, δημιουργήθηκε και «τρέχει» το μεγαλύτερο επενδυτικό πρότζεκτ αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Με εξασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. € θα χρηματοδοτηθούν περισσότερα από 5.000 έργα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με αυτά τα χρήματα θα υλοποιηθούν έως το 2023 σημαντικά έργα τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, ενώ συγχρόνως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Εχουν, ήδη, ξεκινήσει οι προσκλήσεις έργων και δράσεων, ενώ εκτελούνται περισσότερα από 500 έργα του προγράμματος «Φιλόδημος», για τα οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση.

Οι προσκλήσεις αφορούν στην κατασκευή βασικών έργων υποδομής όπως η ύδρευση, η αποχέτευση, η αντιπλημμυρική προστασία, η ψηφιακή σύγκλιση, η ανέγερση κτιρίων για σχολεία – βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και δράσεις κοινωνικής προστασίας. Η ΕΕΤΑΑ παρέχει τη δυνατότητα για στήριξη των δήμων που δεν έχουν τεχνική επάρκεια, με μηχανικούς του Μητρώου που δημιούργησε ακριβώς γι’ αυτόν το σκοπό.

Μπορούν και πρέπει να επωφεληθούν όλοι οι δήμοι, μεγάλοι και μικροί. Να γίνουν έργα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει τις προϋποθέσεις να αφήσει ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα σε όλη τη χώρα. Αυτός είναι και ο στόχος του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, που δημιούργησε το πρόγραμμα. Οι τοπικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από την υλοποίηση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα. Η πραγματική οικονομία έχει ανάγκη από έργα υποδομών που δημιουργούν πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σήμερα και το αύριο. Ιδιαίτερα, τώρα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών. Και το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

*Ο Ηλίας Γιάτσιος είναι Πρόεδρος ΕΕΤΑΑ – Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης
Έργα 2,5 δισ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Του Ηλία Γιάτσιου Έργα 2,5 δισ. ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Του Ηλία Γιάτσιου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Αυγούστου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.