Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας



Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον τόσο από ελληνικούς όσο και από ξένους ομίλους, έχει προσελκύσει η ιδιωτικοποίηση του 67% του πλειοψηφικού πακέτου του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Είναι μάλιστα τέτοιο το ενδιαφέρον και οι διεργασίες, που ανάγκασε το ΤΑΙΠΕΔ, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα των υποψηφίων, να δώσει παράταση στην προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί για τις 2 Οκτωβρίου, κατά δύο εβδομάδες.

Ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, γνωστός στην Ελλάδα από την ιδιοκτησία των Μινωικών Γραμμών, θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό. 
Άλλωστε είναι ένας από τους μεγαλύτερους χρήστες του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. 
Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει γνωστό πως εκδήλωση ενδιαφέροντος πιθανόν θα καταθέσει και η Attica Group, η μεγαλύτερη ελληνική ακτοπλοϊκή και η βασική ανταγωνίστρια των Ιταλών στις γραμμές της Αδριατικής.

Τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό αξιολογεί ακόμα η γερμανική Förde Reederei Seetouristik, που δραστηριοποιείται στην Αλβανία, ενώ τελευταία ακούγεται ως ενδεχόμενη υποψήφια και η δανέζικη DFDS, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες να καλύπτει τις γραμμές της Τεργέστης με την Ηγουμενίτσα και την Πάτρα.
Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.