Ξεκινάει αύριο η αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Ηγουμενίτσας

Ξεκινάει αύριο η αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Ηγουμενίτσας


Ξεκινάνε το πρωί του Σαββάτου, οι εργασίες για την αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας.

Η συντήρηση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου αποτελεί μια εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, αφού ένα γήπεδο όχι μόνο δέχεται υπέρ πολλαπλάσια πίεση και φθορά από ένα κοινό γρασίδι, αλλά επιπλέον δεν υπάρχει η απαιτούμενη χρονική περίοδος για την εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών. 

Κάτω από αυτές τις συνθήκες τόσο η κατασκευή της υποδομής όσο και η συντήρηση ενός γηπέδου χρειάζεται την απρόσκοπτη επιστημονική επίβλεψη και επιμέλεια, σωστό και αυστηρό προγραμματισμό, ικανό και έμπειρο εργατικό δυναμικό, εργαλεία και μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.                    

Με γνώμονα τα παραπάνω και μετά από την ολική καταστροφή του χορταριού στο δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας, την αποκατάσταση αλλά και την ετήσια συντήρηση του, αναλαμβάνει η εταιρία Compo expert και ο συνεργάτης της εταιρείας στη Θεσπρωτία κ. Άγγελος Ντόρκος, ο οποίος έχει αναλάβει και την τεχνική επίβλεψη των τριών γηπέδων του ΠΑΣ Γιάννινα για δύο χρόνια.

Οι εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν λίπανση,  αερισμό, αραίωμα, άρδευση, κυλίνδρισμα, προστασία και καταπολέμηση ασθενειών, επισπορά με αμμοδιανομή και γραμμοχάραξη.

1) Εργασίες λίπανσης     
Θα ακολουθηθεί πρόγραμμα με 4-6 λιπάνσεις/έτος με εξειδικευμένα λιπάσματα. Για βέλτιστα αποτελέσματα, ιδανικά θα γίνει και εδαφοανάλυση.

2) Αερισμός    
Θα ακολουθηθεί πρόγραμμα με 2 αερισμούς/έτος. και αραίωμα, dethatch με 4 επεμβάσεις/έτος.

3) Άρδευση      
Συντήρηση στα πλαίσια του προγράμματος κατά την διάρκεια του έτους και αντικατάσταση φθορών κατ’ αποκοπή.

4) Κυλίνδρισμα    
Στα πλαίσια του προγράμματος συντήρησης, θα οριστούν οι επαναλήψεις και η ετήσια κατανομή των εργασιών, με παράλληλη επίβλεψη από μέρους της εταιρείας.

5) Προστασία και καταπολέμηση ασθενειών     
Παρακολούθηση της υγείας του χλοοτάπητα των γηπέδων κατά την διάρκεια του έτους και επέμβαση όταν κριθεί απαραίτητο. Σε κάθε χημική επέμβαση οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να παραμένουν κλειστές τουλάχιστον 48 ώρες.

6) Επισπορά  
Θα ακολουθηθεί πρόγραμμα με 2 επισπορές/έτος. Με την επισπορά βελτιώνεται άμεσα η εμφάνιση του χλοοτάπητα ο οποίος ανταποκρίνεται και στην χρήση αντιδρώντας θετικά και γρήγορα στα προγράμματα άρδευσης και λίπανσης, 

8) Γραμμοχάραξη 
Η πρώτη γραμμοχάραξη  θα γίνει στο γήπεδο με την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου. 
Η διαδικασία επαναλαμβάνεται όποτε χρειαστεί (περίπου κάθε 10 -15 ημέρες). 
Στα πλαίσια του προγράμματος συντήρησης, θα οριστούν οι επαναλήψεις και η ετήσια κατανομή των εργασιών, με παράλληλη επίβλεψη από μέρους της εταιρείας.

Τέλος, από την εταιρεία θα προχωρήσει στην κατάρτιση του προγράμματος συντήρησης, στην εβδομαδιαία παρακολούθηση της υγείας του χλοοτάπητα των γηπέδων, τον έλεγχο της λειτουργίας των αρδευτικών δικτύων και τη συνεργασία με το προσωπικό του γηπέδου για τις λοιπές εργασίες συντήρησης.

Το ετήσιο κόστος της συντήρησης δεν ξεπερνάει τα 15.000€.

Ξεκινάει αύριο η αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Ηγουμενίτσας Ξεκινάει αύριο η αποκατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.