Αποτίμησαν την φετινή τουριστική περίοδο στον Αχέροντα

Αποτίμησαν την φετινή τουριστική περίοδο στον Αχέροντα


H αποτίμηση της φετινής τουριστικής περιόδου και η οργάνωση της επόμενης, ήταν το αντικείμενο της ευρείας συνάντησης που πραγματοποιηθηκε το πρωί της Κυριακής στην Γλυκή, με πρωτοβουλία του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού του δήμου Σουλίου, με περιορισμένη συμμετοχή επαγγελματιών της περιοχης.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο τουριστικής πληροφόρησης, το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν: Ο δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, οι αντιδήμαρχοι τουρισμού, εμπορίου και Αχέροντα, Φώτης Δημητρίου, Κώστας Στεφάνου και Ανδρέας Γκέκας αντίστοιχα, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και φυσικά μέλη της κοινοπραξίας και επιχειρηματίες της Γλυκής.

Η λειτουργία του περιβόητου αγρ 21, μονοπώλησε ως αναμενόταν την συζήτηση, με τον δήμαρχο στην τοποθέτηση του να αναφέρεται στο επιτυχημένο όπως ανέφερε πείραμα της κοινοπραξίας που σχημάτισαν επιχειρηματίες της περιοχής. Επίσης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της διαμόρφωσης του πάρκινγκ καθώς και της εισόδου του μονοπατιού που οδηγεί στο φαράγγι. 

Σημείωσε τη συνεργασία με την Π.Ε Θεσπρωτίας για το ποδηλατόδρομο της κοινότητας, ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των επιχειρηματιών στις τουριστικές εκθέσεις που συμμετέχει ο δήμος και ζήτησε επίσης την συνεργασία της δημοτικής επιτροπής τουρισμού με τους επιχειρηματίες και τους φορείς, για την επικαιροποίηση των τουριστικών οδηγών. 

Τόνισε την συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη με γεωπόνους για την διάσωση των πλατάνων από το μεταχρωματικός έλκος, ενημέρωσε πως προχωρεί η εκπόνηση της τουριστική ταυτότητας του δήμου, η οποία θα είναι έτοιμη πριν την έναρξη της επόμενη τουριστικής περιόδου, εξήγγειλε την παραχώρηση του περιπτέρου πληροφόρησης, στον σύλλογο τουριστικών καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού και τέλος ενημέρωσε για την τοποθέτηση 3 περιπτέρων ηλεκτρονικής τουριστικής πληροφόρησης σε Αχέροντα, Παραμυθιά και Σούλι.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του Αχέροντα, αναφέρθηκαν ο εισηγητές της εκδήλωσης, τονίζοντας την πρόσβαση στο αγρ.21, την καθαριότητα, τον χώρο στάθμευσης, την διάσωση των πλατάνων τον καλλωπισμό της περιοχής με επιπλέον φυτά και δέντρα. Ζήτησαν την δημιουργία εκδηλώσεων θεσμών και προυσίασαν προτάσεις που πρεπει να υλοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Στο τραπεζι επισης επεσε και προταση για την δημιουργία και νεας κοινοπραξίας που θα δραστηριοποιείται στο αγρ.21

Αναλυτικά η αποτίμηση σε κείμενο του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων και δράσεων εναλλακτικού τουρισμού που θα ακολουθήσει.
Αποτίμησαν την φετινή τουριστική περίοδο στον Αχέροντα Αποτίμησαν την φετινή τουριστική περίοδο στον Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.