Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας

Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας


Κάθε χρόνο, αυτές τις ημέρες χιλιάδες οικογένειες από την Ήπειρο (όπως σε όλη τη χώρα) αναζητούν σπίτι για τους νεοεισαχθέντες στα ΑΕΙ της χώρας μας. Η αναζήτηση αυτή είναι ένας αληθινός Γολγοθάς, αφού το πρόβλημα της στέγασης είναι σήμερα οξυμένο, όσο ποτέ.
Η έλλειψη Φοιτητικών Εστιών και τα απρόσιτα ενοίκια αναγκάζουν τους γονείς να υποβληθούν σε έναν δυσβάστακτο αγώνα προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες αυτές. Εκατοντάδες όμως φοιτητές αδυνατούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος και έτσι κινδυνεύουν επιστρέψουν και να εγκαταλείψουν κάθε ιδέα και σκέψη για σπουδές.
Η ΠΣΕ στέκεται αρωγός στις Ηπειρώτικες οικογένειες που πρέπει να ενισχυθούν με άμεσα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το δυσεπίλυτο αυτό πρόβλημα.
Αδήριτη καθίσταται η ανάγκη όλοι οι φοιτητές/τριες που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους να λάβουν στεγαστικό επίδομα, να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ και να τύχουν απαλλαγής από δημοτικά τέλη.
Βέβαια το πρόβλημα θα λυθεί με την ανέγερση σύγχρονων εστιών, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχουσών, χωρίς τυχόν επιβάρυνση των φοιτητών.
Καλούμε τις αδελφότητες των Ηπειρωτών, τους συλλόγους, τις Ομοσπονδίες μας να βοηθήσουν, όσο είναι δυνατόν τα παιδιά-φοιτητές από την Ήπειρο και ιδιαίτερα τους πρωτοετείς φοιτητές/τριες.
Το ΔΣ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας θα προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια, θα υποβάλλει υπομνήματα προς τους αρμόδιους φορείς και θα αιτήσει λύση στο σοβαρό αυτό πρόβλημα. Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ
Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Δίπλα στους φοιτητές η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.