Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 


Η Λ.Σ. με ερωτήσεις της προς την Δημοτική Αρχή, στις 03/05/2020 και 25/05/2020, είχε ζητήσει να παρθούν μέτρα για να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να ανοίξουν τα σχολεία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους, χωρίς να μετακυλύεται το κόστος και η ευθύνη σε γονείς και μαθητές. Κλείνοντας μπροστά και στο άνοιγμα των σχολείων μετά το lockdown τονίσαμε «Τα σχολεία πρέπει να είναι έτοιμα και ικανά να δεχθούν και να προστατεύσουν το σύνολο των μαθητών και του προσωπικού. Άλλωστε, όπως διακηρύσσουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, τα δύσκολα είναι μπροστά. (φόβοι και εκτιμήσεις για 2ο κύμα πανδημίας) 

Για να έχουμε ασφαλή σχολεία στο δύσκολο φθινόπωρο πρέπει από σήμερα να φροντίσουμε για αυτό». 

Σήμερα τρείς μήνες μετά και μόλις λίγες μέρες πριν το φθινοπωρινό άνοιγμα τα σχολεία βρίσκονται σε πιο δύσκολη κατάσταση, με δεδομένο ότι δεν θα έχουμε την εκ περιτροπής λειτουργία τους. Δεν έχουμε αύξηση αιθουσών και διδασκόντων, τα τμήματα εξακολουθούν είναι αριθμητικά μεγάλα ,πολύ μεγαλύτερα από τον μέσο όρο της κυβέρνησης. Το διάστημα που μεσολάβησε δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για να παρθούν τα αναγκαία μέτρα. Αντί αυτού επικεντρώθηκε η συζήτηση στο θέμα της μάσκας. Αρκεί όμως αυτό το μέτρο όταν στα νηπιαγωγεία της πόλης στοιβάζονται 25 παιδιά σε νοικιασμένες αίθουσες ,κατασκευασμένες για καταστήματα με αυλή τον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας; Αρκεί όταν στο Γυμνάσιο της Νέας Σελεύκειας με 8 αίθουσες και 150 μαθητές υπάρχει μόνο μια καθαρίστρια τρίωρης απογευματινής απασχόλησης; Το πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων αναδεικνύεται σε καθοριστικό ,αφού σε όλα τα σχολεία υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού. Είναι ανάγκη αυτό που τονίσαμε από τον Μάη η επέκταση του ωραρίου σε 8-ωρο και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, η πρόσληψη νέων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες. Είναι ανάγκη να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη. Έχουμε προτείνει λύσεις για το στεγαστικό. Αλλά και για το θέμα των μέσων προστασίας που τόση κουβέντα γίνεται έχουμε φθάσει στο παρά 5 και δεν υπάρχουν μάσκες για τους μαθητές. Αλήθεια τι θα κάνουν την Δευτέρα οι δάσκαλοι ; Η εντολή της κυβέρνησης είναι «κανένας μαθητής χωρίς μάσκα στην τάξη» , αλλά μάσκες δεν έχουν διατεθεί ακόμα στα σχολεία. Θα βάλουν απουσία σε όλους τους μαθητές η θα πρέπει να τις προμηθευτούν οι γονείς από την αγορά; Κάτι τέτοια δίνουν τροφή και στους διάφορους «συνομωσιολόγους» αρνητές της μάσκας , αφελείς και μη. 

Με αυτές τις συνθήκες τα σχολεία δεν είναι έτοιμα και ικανά να δεχθούν και να προστατεύσουν το σύνολο των μαθητών και του προσωπικού. 

Αυτά πρέπει να τα πάρει σοβαρά η Δημοτική Αρχή που έχει την ευθύνη. 

Η Λ.Σ. καλεί τους Μ.Φ ,τα Σωματεία του τόπου, γονείς και εκπαιδευτικούς να αγωνισθούν για να παρθούν άμεσα μέτρα ώστε να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις προκειμένου να λειτουργήσουν τα σχολεία, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών με ευθύνη του κράτους. 



Ηγουμενίτσα 11/09/2020 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Ηγουμενίτσας 

Δώρης Δήμας
Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Η Λ.Σ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 12, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.