Φιλιάτες: Δείτε τη λίστα με τις 260 απευθείας αναθέσεις - Απάντηση του Δημάρχου

Φιλιάτες: Δείτε τη λίστα με τις 260 απευθείας αναθέσεις - Απάντηση του Δημάρχου



Με ένα κείμενο, που για ακόμα μία φορά αποφεύγει να απαντήσει στα κύρια ερωτήματα του ρεπορτάζ μας, απαντάει ο δήμαρχος Φιλιατών κ. Παππάς, σε όσα αποκαλύψαμε στο κείμενό μας με τίτλο: "Βιομηχανία" αναθέσεων στο δήμο Φιλιατών - 1.000.000€ σε 1 χρόνο.
Μία απάντηση γεμάτη αερολογίες, που αποφεύγει να απαντήσει για τη ταμπακιέρα, γεμάτη και πάλι με ύβρεις και συκοφαντίες προς τον δημοσιογράφο Αναστασίου Βαγγέλη που υπογράφει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τις αναθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής, δηλαδή από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, μέχρι και την 14η Οκτωβρίου 2020.
Για τις ύβρεις και τις σοβαρές καταγγελίες που τολμάει και εκστομίζει ο κ. Παππάς κατά του δημοσιογράφου, θα κληθεί σύντομα να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και να αποδείξει τα λεγόμενά του.  
Στην προσπάθειά του μάλιστα να αποποιηθεί την οποιαδήποτε ευθύνη του, δεν διστάζει να κατηγορήσει άλλους για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, χωρίς φυσικά να έχει το θάρρος να τους κατονομάσει. (Εάν έχει στοιχεία θα πρέπει να τα πάει στον Εισαγγελέα ή θα πρέπει ο Εισαγγελέας να τα ζητήσει από τον κ. δήμαρχο)
Αναλυτική απάντηση δήμαρχε να λάβεις μέσω της εφημερίδας μας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.
Μέχρι τότε, δημοσιεύουμε τη λίστα με τις 260 απευθείας αναθέσεις που έχουν την υπογραφή του δημάρχου Σπύρου Παππά.



Η απάντηση του δημάρχου:

ΙΔΟΥ Η «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
Κύριε Αναστασίου, 
Μια ακόμη προσπάθειά σας να πλήξετε την Δημοτική Αρχή Φιλιατών, πέφτει στο κενό. 
Ο λόγος για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τόσο στην εφημερίδα «ΤΙΤΑΝΗ» όσο και στον ηλεκτρονικό τύπο «thespro.gr», αναφορικά με «βιομηχανία αναθέσεων – κατατμήσεων κλπ στον Δήμο Φιλιατών», με συνέπεια την διασπάθιση και κατασπατάληση χρηματικών των δημοτών 
Κατανοώ, κύριε Αναστασίου, ότι είναι δύσκολο για εσάς να ερμηνεύσετε τον Ν. 4412/2016, που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις, τις δημοπρασίες, τις αναθέσεις, τις υπηρεσίες, τις εργασίες κλπ, αλλά υπάρχουν οι ειδικοί, που μπορούν να σας βοηθήσουν στην ερμηνεία του νόμου, ώστε να μην εκτίθεστε δημόσια. 
Οι αναθέσεις, στις οποίες αναφέρεστε, αφορούν καθόλα νόμιμες πληρωμές υπηρεσιών – εργασιών και έργων, σύμφωνα με το Ν. 4412/2016. Ειδικότερα, τα έργα τα οποία εκτελέστηκαν με τη διαδικασία της ανάθεσης είναι ποσότητες μετρήσιμες, οι δε φάκελοι αυτών είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ελεγκτικού μηχανισμού. 
Βεβαίως, κ. Αναστασίου, δεν σας έπιασε ο πόνος για την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, γιατί κατά πρώτον παραδέχεστε ότι οι διαδικασίες είναι νόμιμες και κατά δεύτερον γνωρίζετε πολύ καλά πού γίνεται η διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Αλλά εκεί δεν τολμάτε να την αγγίξετε! 
Όλοι γνωρίζουν γιατί… Πλέον και ο τελευταίος αναγνώστης σας πήρε χαμπάρι… 
Απέναντι, λοιπόν, στην δήθεν σκανδαλώδη δική σας αποκάλυψη για «βιομηχανία» αναθέσεων, σας παραθέτω πίνακα με τα έργα που δημοπρατήθηκαν από την Δημοτική Αρχή στο ίδιο διάστημα που εσείς αναφέρετε, προκειμένου οι αναγνώστες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. 
Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φιλιατών, παρότι είναι υποστελεχωμένη και στηρίζεται με προγραμματικές συμβάσεις από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατόρθωσε μέσα σε αυτό το διάστημα του ενός περίπου έτους να δημοπρατήσει έργα και προμήθειες μέσω συνοπτικών ή ηλεκτρονικών διαγωνισμών ποσού 6.720.943,58 ευρώ! 
Αυτή είναι η «βιομηχανία» έργων, κ. Αναστασίου, που λειτουργεί στον Δήμο Φιλιατών! 
Καλείστε τώρα εσείς με τη σειρά σας να αποδείξετε αν πραγματικά σας ενδιαφέρει η καλόπιστη κριτική και όχι το ψέμα, οι συκοφαντίες και ο εκβιασμός. 

Υ.Γ.: Για τελευταία φορά, κ. Αναστασίου, σας τονίζουμε ότι αν νομίζετε ότι ο Δήμαρχος Φιλιατών θα ενδώσει, θα υποκύψει στη γνωστή πλέον σε όλους μέθοδό σας του ψεύδους, της συκοφαντίας και του εκβιασμού είστε γελασμένος! 
Ματαιοπονείτε, κ. Αναστασίου!



Φιλιάτες: Δείτε τη λίστα με τις 260 απευθείας αναθέσεις - Απάντηση του Δημάρχου Φιλιάτες: Δείτε τη λίστα με τις 260 απευθείας αναθέσεις - Απάντηση του Δημάρχου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.