https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Άστραψε και βρόντηξε ο Πιτούλης για το «κίτρινο» στο νομό Θεσπρωτίας

Άστραψε και βρόντηξε ο Πιτούλης για το «κίτρινο» στο νομό ΘεσπρωτίαςΤα Γιάννινα μπορεί να βρίσκονται μισό βήμα κάτω από το «κόκκινο» όμως ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Άρτα και την Θεσπρωτία η απόφαση να περάσουν οι Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 της υγειονομικής επιτήρησης, δηλαδή στο «κίτρινο».

Τα κρούσματα των τελευταίων δύο εβδομάδων ήταν ελάχιστα και μάλλον δύσκολα μπορούν να δικαιολογήσουν από μόνα τους την αλλαγή αυτή.

Ωστόσο ένα από τα κριτήρια που φαίνεται ότι μέτρησε ήταν η γειτνίαση με τα Γιάννινα και οι μετακινήσεις προς τους δύο γειτονικούς νομούς.

Σημειώνεται ότι η Πρέβεζα είναι στο κίτρινο εδώ και αρκετές ημέρες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης βάλλει ευθέως εναντίον του ΕΟΔΥ ο οποίος αφενός δεν έχει καμία επικοινωνία, αφετέρου εξακολουθεί να ανακοινώνει κρούσματα με βάση το ΑΜΚΑ.

Όπως ανέφερε στο Epiruspost.gr έχει όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει πως 15 τουλάχιστον κρούσματα από αυτά που δηλώθηκαν στο Νομό Θεσπρωτίας βρίσκονται σε άλλες περιοχές της χώρας.

«Ο ΕΟΔΥ λειτουργώντας κεντρικά, ως Λουδοβίκος, εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το ΑΜΚΑ χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Έχει ορίσει υπεύθυνο γιατρό στο Νομό Θεσπρωτίας ο οποίος ουδέποτε επικοινώνησε με την Πολιτική Προστασία ή την Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας. Υπάρχει εντολή της 6ης ΥΠΕ να μην δίνονται στοιχεία για τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα. Παράτυπα παίρνουμε τα στοιχεία και ολοκληρώνουμε τις ιχνηλατήσεις τέσσερις μέρες πριν τις ξεκινήσει ο ΕΟΔΥ. Όλα αυτά θα κατατεθούν εγγράφως την Δευτέρα» υπογράμμισε ο κ. Πιτούλης και τόνισε ότι οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας κάνουν με μεγάλη υπευθυνότητα το καθήκον τους χωρίς να υπολογίζουν κόστος, φιλίες ή οτιδήποτε άλλο.

Την έκπληξή του κατέθεσε στο Epiruspost.gr και ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ή άλλο στοιχείο για την συγκεκριμένη μεταβολή.

Συνέστησε προσοχή στους κατοίκους τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούν τα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας.

Ταυτόχρονα ο κ. Ψαθάς ανέδειξε το πρόβλημα με τους αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Άρτα, σημειώνοντας ότι αν υπάρξει ένα θετικό κρούσμα, θα πρέπει να βρεθεί λύση για την διαμονή, τη σίτιση και την περίθαλψη σε ασφαλείς χώρους, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας αναμένεται να επικοινωνήσει με όλα τα συναρμόδια υπουργεία προκειμένου να θέσει τα θέματα αυτά.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που υπάρχουν σημαντικό στοιχείο που μέτρησε για την αλλαγή του επιπέδου υγειονομικής ασφάλειας είναι οι πολλές μετακινήσεις από και προς τα Γιάννινα.
Άστραψε και βρόντηξε ο Πιτούλης για το «κίτρινο» στο νομό Θεσπρωτίας Άστραψε και βρόντηξε ο Πιτούλης για το «κίτρινο» στο νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 23, 2020 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Οποιος αρρωστήσει από όλη την περιφέρεια της Ηπείρου θα καταλήξει στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων το οποίο είναι ήδη σοβαρά επιβαρυμένο. Αυτός είναι ένας ακόμα σοβαρός λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.