Γιατί αρνούνται το δημοσιογραφικό έλεγχο στον ΟΛΗΓ;

Γιατί αρνούνται το δημοσιογραφικό έλεγχο στον ΟΛΗΓ;


Στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας του αρχισυντάκτη του site μας και εκδότη της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ κ. Αναστασίου Βαγγέλη, απεστάλη την 1η Οκτωβρίου προς τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, επιστολή με την οποία ζητούνταν στοιχεία, αναφορικά με το διαγωνισμό για την Υπηρεσία Ασφάλειας/Φύλαξης των Λιμενικών Εγκαταστάσεων αρμοδιότητας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., στο πλαίσιο εφαρμογής του κώδικα ISPS.

Σε αυτή ζητούνταν:
  • Το ετήσιο ποσό για τις υπηρεσίες και τα αντίστοιχα ποσά των προηγούμενων ετών.
  • Το ποσοστό έκπτωσης του συμμετέχοντα στο διαγωνισμό
  • Τα μέλη της επιτροπής διενέργειας και αξιολόγησης του διεθνούς δημόσιου ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού
  • Τα πρακτικά της 15ης Ιουλίου καθώς και της 11ης Αυγούστου συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΗΓ Α.Ε. για το συγκεκριμένο θέμα.
Στο αίτημα, απάντησε ο διορισμένος διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Αθανάσιος Πορφύρης.

Ο κ. Πορφύρης αρνήθηκε στην ουσία να δώσει τα στοιχεία που ζητούνταν, παραπέμποντας μας στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο ΚΗΜΔΗΣ και το ΕΣΗΔΗΣ, κάνοντάς μας παράλληλα γνωστό ότι στοιχεία που τυχόν δεν έχουν δημοσιευθεί, αφορούν θέματα που σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα ή θέματα που αφορούν την Εταιρεία και είναι απόρρητα. 
Αλήθεια ποια στοιχεία δεν έχουν δημοσιευθεί και για ποιο λόγο;

Η αλαζονεία που έχει κυριεύσει τους διοικούντες της ΟΛΗΓ, φαίνεται πως τους οδηγεί σε πλήρη απαξίωση του συνταγματικού δικαιώματος δημοσιογραφικού ελέγχου μιας δημόσιας υπηρεσίας, που μπορεί να είναι ανώνυμη εταιρεία, αλλά παραμένει ΔΕΚΟ, με μοναδικό μέτοχο το ελληνικό δημόσιο, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Έφτασε στο σημείο ο διευθύνων του οργανισμού, να μας απαντάει αυτολεξεί: "Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η ΟΛΗΓ ΑΕ χορηγούνται στα πρόσωπα που περιοριστικά αναφέρονται στο Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας. Δεν προβλέπεται η χορήγηση εγγράφων στους Δημοσιογράφους". 

Διαβάστε στη συνέχεια την απάντηση του κ. Πορφύρη και κλείνοντας να τον ευχαριστήσουμε για τις συμβουλές του, για το που να αναζητήσουμε τα στοιχεία που αναζητάμε. 

Θα το κάνουμε άμεσα και θα ενημερώσουμε, ως οφείλουμε, το αναγνωστικό κοινό...


Γιατί αρνούνται το δημοσιογραφικό έλεγχο στον ΟΛΗΓ; Γιατί αρνούνται το δημοσιογραφικό έλεγχο στον ΟΛΗΓ; Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.