Χρήση μάσκας παντού - Λουκέτο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές

Χρήση μάσκας παντού - Λουκέτο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές



Λουκέτο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές, χρήση μάσκας παντού, και το χωρισμό της επικράτειας πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις, Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός. Η Θεσπρωτία ανήκει στην κίτρινη κατηγορία.

Οι νέοι κανόνες θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί της Τρίτης και θα διαρκέσουν ένα μήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πάντως ότι τα καταστήματα λιανικής παραμένουν ανοιχτά, η παραγωγή συνεχίζεται απρόσκοπτα και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά. «Δεν μιλάμε για συνολικό "πάγωμα" της καθημερινότητας. Γιατί θα το επαναλάβω: Ένα καθολικό lockdown αποτελεί το ύστατο βήμα, που θα πλήγωνε την οικονομία και την κοινωνία, ναρκοθετώντας παράλληλα την επόμενη μέρα της χώρας σε πολλούς τομείς» υπογράμμισε.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, από την Τρίτη το πρωί και για ένα μήνα τίθεται σε ισχύ, ένα πρόγραμμα βάσει του οποίου η επικράτεια χωρίζεται, πλέον, σε δύο ζώνες αντί για τέσσερις: Επιτήρησης και Αυξημένου Κινδύνου. Στην πρώτη εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι τώρα παρουσίαζαν σχετικά λίγα κρούσματα, αυτοί δηλαδή που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο». Εκεί θα ισχύουν τα γνωστά μέτρα, κάποια από τα οποία διευρύνονται. Και είναι τα εξής:


Χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Εφαρμογή τηλε-εργασίας 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Και πλήρης τηλε-εκπαίδευση στα πανεπιστήμια. Όχι συναθροίσεις. Και, βέβαια, πάντα αποστάσεις και προσωπική υγιεινή.




Στη ζώνη Αυξημένου Κινδύνου εντάσσονται οι περιοχές που μέχρι σήμερα βρίσκονται όχι μόνο στο «κόκκινο», αλλά και στο «πορτοκαλί». Δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα αλλά και η Αττική, από την επόμενη εβδομάδα:




Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των χώρων εστίασης, πλην της κατ’ οίκον διανομής φαγητού και της παραλαβής από το κατάστημα. Το ίδιο θα ισχύει και για τους χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης: Μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια. Σε αντίθεση με την άνοιξη, ωστόσο, δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.




Αμέσως μετά, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα εξειδικεύσει τα οικονομικά μέτρα στήριξης των επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται. 




Πηγή: https://www.skai.gr/news/politics/mitsotakis-louketo-stin-estiasi-maska-pantou-se-zoni-ayksimenou-kindynou-attiki-voreia-ellada

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram
Χρήση μάσκας παντού - Λουκέτο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές Χρήση μάσκας παντού - Λουκέτο στην εστίαση στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.