O Μ. Κάτσης για το τραγικό περιστατικό με το νεκρό στους Φιλιάτες - Στη Βουλή το ζήτημα

O Μ. Κάτσης για το τραγικό περιστατικό με το νεκρό στους Φιλιάτες - Στη Βουλή το ζήτημα


Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στους Φιλιάτες με το θάνατο ενός 43χρονου συμπολίτη μας, ο οποίος επί 45 λεπτά περίμενε αβοήθητος σε κεντρική πλατεία για να έρθει κάποιο ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο που είναι λίγα λεπτά μακριά, δεν τιμά την Πολιτεία μας. 

Χωρίς καμία διάθεση τυμβωρυχίας και με την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτεί η περίσταση, θεωρώ πως πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν το ίδιο το περιστατικό, αλλά και σε επιπλέον ερωτήματα όπως, στο πόσες προσλήψεις έγιναν ώστε να καλυφθούν οργανικά κενά και να ενισχυθούν τα πληρώματα του ΕΚΑΒ Θεσπρωτίας με ανθρώπινο δυναμικό, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν χρηματοδοτικοί περιορισμοί λόγω της πανδημίας; Σε ποια επιχειρησιακή κατάσταση βρίσκεται ο στόλος των ασθενοφόρων, ο οποίος είχε ενισχυθεί με 2 νέα ασθενοφόρα το 2016; Τι γίνεται με το ασθενοφόρο που έκανε δωρεά στο Νοσοκομείο Φιλιατών ο κ. Χαρίσης Μήτσης τον περασμένο Αύγουστο, και ποιες κινήσεις έχουν γίνει για την επάνδρωση του και την επιχειρησιακή του ένταξη στο νοσοκομείο Φιλιατών; 

Εμείς δεν θα μιμηθούμε την χυδαία τυμβωρυχία που έκανε η Νέα Δημοκρατία όταν ήταν αντιπολίτευση. Απαιτούμε όμως ενίσχυση των δομών Υγείας της περιοχής μας σε προσωπικό και εξοπλισμό και να σταματήσει η υποβάθμιση, ώστε να μην νιώθουν οι πολίτες την ανασφάλεια ότι αν πάθουν τίποτα θα μείνουν μόνοι και αβοήθητοι. 

Κάθε αρμόδιος οφείλει μέσα από τον ρόλο του να σκύψει πάνω από τα προβλήματα του τομέα υγείας της Θεσπρωτίας, ώστε ποτέ να μην επαναληφθεί κάτι ανάλογο στο μέλλον. Για να διερευνηθούν οι συνθήκες του περιστατικού και οι όποιες ευθύνες υπάρχουν αλλά κυρίως για να ζητήσω την άμεση ενίσχυση των δομών Υγείας που συνεχώς υποβαθμίζονται, θα προχωρήσω σε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας ώστε από τις απαντήσεις να ενημερωθούν θεσμικά όλοι οι συμπολίτες.
O Μ. Κάτσης για το τραγικό περιστατικό με το νεκρό στους Φιλιάτες - Στη Βουλή το ζήτημα O Μ. Κάτσης για το τραγικό περιστατικό με το νεκρό στους Φιλιάτες - Στη Βουλή το ζήτημα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.