Πέντε ηλικιωμένοι με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών

Πέντε ηλικιωμένοι με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών



Στους πέντε έφθασαν οι ηλικιωμένοι από το ιδιωτικό γηροκομείο των Ιωαννίνων που διακομίστηκαν και νοσηλεύονται πλέον σε πτέρυγα του Νοσοκομείου Φιλιατών, καθώς νωρίς το πρωί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τρεις ακόμα.
Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι υπερήλικες, που εμφανίζουν βαριά συμπτώματα της νόσου, ενώ έχουν και άλλα υποκείμενα νοσήματα.
Το Νοσοκομείο Φιλιατών διαθέτει εννέα κλίνες σε απομονωμένη κλινική, που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα για την νοσηλεία ασθενών με covid-19, χωρίς όμως να διαθέτει θαλάμους αρνητικής πίεσης, ενώ δε διαθέτει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, η οποία αν και κατασκευάστηκε το 2015, δε λειτούργησε ποτέ, καθώς ο εξοπλισμός της πρόσφατα μεταφέρθηκε σε άλλα Νοσοκομεία της Ηπείρου.
Υπενθυμίζεται ότι, 24 από τα 25 δείγματα ηλικιωμένων του ιδιωτικού γηροκομείου, που εξετάστηκαν στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, βρέθηκαν θετικά, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται τα αποτελέσματα από 31 ακόμη δείγματα που έχουν ληφθεί από τους υπόλοιπους ηλικιωμένους και άλλα 16 από εργαζόμενους της δομής.
Επειδή, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έχει φθάσει σε πληρότητα 97% στις κλινικές covid-19, ασθενείς από το γηροκομείο μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Άρτας, Φιλιατών και Πρέβεζας.
Πέντε ηλικιωμένοι με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών Πέντε ηλικιωμένοι με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.