Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Πληροφορίες για πανελλαδικό lockdown από την Παρασκευή

Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Πληροφορίες για πανελλαδικό lockdown από την Παρασκευή



Έκτακτο διάγγελμα θα κάνει την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την πορεία πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας αύριο στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και τηλεοπτικά ρεπορτάζ που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες και αμέσως μετά την ανακοίνωση για έκτακτο διάγγελμα του πρωθυπουργού την Πέμπτη το μεσημέρι παρουσία του λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, αναμένεται να επιβληθεί πανελλήνιο lockdown στη χώρα από την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου. Οι λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές αλλά ούτε και η διάρκεια του lockdown. Επίσης δεν έχει γίνει γνωστό εάν η επιβαλλόμενη καραντίνα θα είναι γαλλικού τύπου, δηλαδή με ανοιχτά τα σχολεία εκτός Λυκείων και τη δυνατότητα μετακίνησης πολιτών για να πάνε στην εργασία τους.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ ανέφεραν:
«Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι' αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».
Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Πληροφορίες για πανελλαδικό lockdown από την Παρασκευή Διάγγελμα Μητσοτάκη την Πέμπτη - Πληροφορίες για πανελλαδικό lockdown από την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 04, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.