Δήμος Σουλίου: 50.000€ σε μία ημέρα, σε ένα μελετητή, με απευθείας ανάθεση

Δήμος Σουλίου: 50.000€ σε μία ημέρα, σε ένα μελετητή, με απευθείας ανάθεση



Η εμμονή της δημοτικής αρχής Σουλίου, με τις απευθείας αναθέσεις στο θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων*, μας προβλημάτισε και μας ώθησε να πραγματοποιήσουμε έρευνα στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, για τις αναθέσεις που πραγματοποιεί ο δήμος και σε άλλες υπηρεσίες, προμήθειες και έργα.

Η έρευνα, που είναι σε εξέλιξη και η οποία θα δημοσιευτεί μετά την ολοκλήρωσή της, πραγματικά μας έχει στεναχωρήσει, καθώς άλλα περιμέναμε από την εκλεγμένη δημοτική αρχή και προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Καραγιάννη και άλλα διαπιστώνουμε.

Σήμερα θα αναδείξουμε μία εξόφθαλμη κατάτμηση, με δύο απευθείας αναθέσεις, στο ίδιο άτομο (σύμπραξη δύο μελετητών), την ίδια ημέρα και με μοναδική προσφορά και στις δύο περιπτώσεις την δική τους, με απόφαση δημάρχου στις 25 Νοεμβρίου 2020.

Οι δύο απευθείας αναθέσεις αφορούν:
Συνολικά 47.812,38€ !!!
Πρώτα από όλα, η απόφαση αυτή του δημάρχου, είναι ο ορισμός της κατάτμησης έργου, αφού οι δύο μελέτες αφορούν παρεμφερές αντικείμενο, για τον ίδιο δήμο και θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί ανοιχτός διαγωνισμός και τις ανάγκες σε όλο τον δήμο Σουλίου.

Η μελέτη για την αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, θεωρείται κατεπείγον ώστε να δικαιολογείται η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης;

Τέλος, μπορεί η δημοτική αρχή Σουλίου να απαντήσει στο ερώτημα, γιατί δεν ζήτησε προσφορές και από άλλους μελετητές, αλλά προτίμησε μόνο τη συγκεκριμένη σύμπραξη;

Υ.Γ.1. Υπάρχουν και άλλες αναθέσεις για παρόμοια έργα προς επίρρωση της διαφαινόμενης κατάτμισης, τόσο για την εκπόνηση της μελέτης την ενίσχυση ύδρευσης-Αντικατάσταση εσωτερικών δικτύων ύδρευσης κοινοτήτων Κρυσταλλοπηγής –Νεοχωρίου συνολικού προϋπολογισμού 23.575,29€, όσο και για την αντίστοιχη μελέτη στο Καρυώτι συνολικού προϋπολογισμού 23.956,80 €, αλλά και για τη μελέτη ενίσχυσης ύδρευσης Γλυκής - Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Μανδροτόπου κοινότητας Σκανδάλου Δήμου Σουλίουσυνολικού προϋπολογισμού 23.956,80€.

* Υ.Γ.2. Σε μία ακόμα ανάθεση για τα αδέσποτα προχώρησε η δημοτική αρχή Σουλίου, φτάνοντας το ποσό των 27.827,46€, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Στεφάνου, ακόμα να απαντήσει, εδώ και ένα χρόνο, στα ερωτήματά μας.



Δήμος Σουλίου: 50.000€ σε μία ημέρα, σε ένα μελετητή, με απευθείας ανάθεση Δήμος Σουλίου: 50.000€ σε μία ημέρα, σε ένα μελετητή, με απευθείας ανάθεση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.