6.324€ για Χριστουγεννιάτικα δώρα στον ΟΛΗΓ

6.324€ για Χριστουγεννιάτικα δώρα στον ΟΛΗΓ

Συνεχίζει να προκαλεί η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε μία περίοδο όπου και ο κόσμος πλήττεται οικονομικά, αλλά και το λιμάνι βρίσκεται στο τελικό στάδιο ιδιωτικοποίησης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τελευταίο παράδειγμα, που τονίζει την απόσταση της διορισμένης διοίκησης του λιμανιού από την πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας, είναι η δέσμευση πίστωσης που υπέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πορφύρης, ύψους 6.324€ (5.100€ + 1.224€ ΦΠΑ), για Χριστουγεννιάτικα δώρα, τα οποία θα δοθούν στα παιδιά των εργαζομένων του οργανισμού.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο αριθμός των εργαζομένων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι 16, ένας  με σύμβαση δημοσίου δικαίου και δεκαπέντε με σύμβαση ΙΔΑΧ.

Και επειδή η Ηγουμενίτσα είναι πολύ μικρή και όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας, τα παιδιά των περισσοτέρων εργαζομένων στον ΟΛΗΓ είναι ενήλικα. Αλλά, υποθετικά και με γενναιόδωρη διάθεση, ας υπολογίσουμε 15 τα παιδιά που "δικαιούνται" δώρο, ένα για κάθε εργαζόμενο.


Με μία απλή διαίρεση μπορούμε να διαπιστώσουμε πως σε κάθε παιδί αναλογεί δώρο αξία 421,60€.

Ναι 421,60€ για κάθε παιδί, την ώρα που οι περισσότεροι από εμάς, δύσκολα θα καταφέρουμε να πάρουμε ένα δωράκι συμβολικής αξίας στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

Και μη προστρέξετε πάλι ορισμένοι να λέτε πως τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι.

Ναι. Και οι προηγούμενες διοικήσεις έδιναν δώρα προς τα παιδιά των εργαζομένων, κάτι που μας έβρισκε πάντα αντίθετους, αφού ο ΟΛΗΓ δεν είναι ιδιωτική εταιρεία, αλλά ΔΕΚΟ που διοικείται από διορισμένο διοικητικό συμβούλιο και όσα χρήματα διαχειρίζονται ανήκουν στον ελληνικό λαό.

Μόνο που η σημερινή διοίκηση, υπερδιπλασίασε το ποσό που διατίθεται για Χριστουγεννιάτικα δώρα, και από 1.960€ +ΦΠΑ το 2014, 2.100€ +ΦΠΑ το 2016, 1.890€ +ΦΠΑ το 2017 και 1.820€ το 2018, την πρώτη χρονιά που ανέλαβε το ποσό εκτοξεύτηκε στα 5.650€ +ΦΠΑ το 2019 και φέτος για το 2020 στα 5.100€ +ΦΠΑ.

Θα πρέπει επιτέλους οι διοικούντες του λιμανιού (αλλά και αυτοί που τους ανέχονται) να καταλάβουν, πως μπορεί οι ίδιοι να είναι επιτυχημένοι μεγαλοεργολάβοι δημοσίων έργων και επιτυχημένοι μεγαλοδικηγόροι, έχοντας συνηθίσει να δαπανούν τέτοια ποσά για τα δώρα τους, αλλά προκαλούν τον μέσο Θεσπρωτό, που βλέπει τα χρήματά του από τα κέρδη της ΟΛΗΓ Α.Ε., να τα σπαταλάνε κάποιοι, στο βωμό των δημοσίων σχέσεων και της πολιτικής ανέλιξης, ενώ ο ίδιος ψάχνει βαθιά τις τσέπες του χωρίς θετικό αποτέλεσμα. 

Πρέπει κάποιοι να συνειδητοποιήσουν, πως εάν συνεχίσουν να φέρονται ως "Μαρίες Αντουανέτες", πολύ φοβάμαι πως θα έχουν το τέλος της και πως κάποια στιγμή ο λαός θα τους πάρει με ... το παντεσπάνι.  


6.324€ για Χριστουγεννιάτικα δώρα στον ΟΛΗΓ 6.324€ για Χριστουγεννιάτικα δώρα στον ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.