Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στο Δήμο Φιλιατών

Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στο Δήμο Φιλιατών 



Το τελευταίο διάστημα έχει προκληθεί ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Φιλιατών απο το προαποφασισμένο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φιλιάτες καθώς και την ολοκληρωτική παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο είχε κλείσει αλλά λειτουργούσε μια φορά την εβδομάδα . Και τούτο διότι τα εν λόγω υποκαταστήματα εξυπηρετούν ευρύτερες περιοχές και μάλιστα περιοχές κυρίως αγροτικές. Πιο συγκεκριμένα, τα υποκαταστήματα εξυπηρετούν όλο το Δήμο Φιλιατών. Το κλείσιμο των υποκαταστημάτων Πειραιώς και Εθνικής θα αφήσει ολόκληρο το Δήμο , χωρίς ούτε ένα υποκατάστημα τράπεζας, γεγονός που έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του ευρύτερου Δήμου. 

Τα υποκαταστήματα αυτά εξυπηρετούν κυρίως αγρότες, συνταξιούχους και ηλικιωμένους, για τους οποίους η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται παντελώς αδύνατη. 

Σήμερα, το κλείσιμο αυτών των υποκαταστημάτων θα ανατρέψει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας , υποχρεώνοντάς τους να επωμιστούν μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία για να ταξιδέψουν αρκετά χιλιόμετρα ώστε να εξυπηρετηθούν από τα υποκαταστήματα της Ηγουμενίτσας. Η μετακίνηση αυτή, ούτε εύκολη είναι, ούτε δεδομένη, ιδίως για ηλικιωμένους και εν μέσω μάλιστα της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Σχετικά με τους αγρότες και την Τράπεζα Πειραιώς, το πλήγμα θα είναι μεγάλο με απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της στο Φιλιάτι .Σήμερα με το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής δίνετε η χαριστική βολή στους κατοίκους της ακριτικής μας περιοχής. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρέμβει αποτελεσματικά στις διοικήσεις των τραπεζών για την εξασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας των υποκαταστημάτων τους στην πόλη των Φιλιατών. 

Καλούμε τον κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού μας να επέμβει άμεσα και ουσιαστικά στο θέμα. 

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ 
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στο Δήμο Φιλιατών Ανακοίνωση ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο των τραπεζών στο Δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.