Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!

Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!



«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν, είναι και θα είναι για όσο ακόμα χρειαστεί εδώ, στήριγμα σε όλους όσοι δοκιμάζονται», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογράμμισε τα μέτρα στήριξης ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2020 που περιόρισαν την ύφεση κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες, τις πρόσθετες δαπάνες για τη διαχείριση του προσφυγικού, τη θωράκιση των συνόρων, τις αποζημιώσεις και τα έργα σε συνέχεια των φυσικών καταστροφών καθώς και για την απόδοση των περικοπών στις συντάξεις. «Σε μια χρονιά που πήγε εντελώς ανάποδα, υπήρχε μια Κυβέρνηση που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει τη χώρα όρθια!», είπε χαρακτηριστικά.

Στάθηκε επίσης στα μέτρα ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν προβλεφθεί το 2021 για να ενισχυθούν εισοδήματα, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας καθώς και στο επιπλέον αποθεματικό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον ίδιο σκοπό ενώ περίγραψε τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. «Μέσα στην αβεβαιότητα της εποχής, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι ότι έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!» ανέφερε κλείνοντας ο Βασίλης Γιόγιακας. 

Το κείμενο της τοποθέτησης έχει ως εξής:
Κυρίες και κύριοι υπουργοί,

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,




Σε μια συζήτηση που έχει και χαρακτήρα απολογισμού είναι χρήσιμο να βασιζόμαστε στα γεγονότα.

Σε δεδομένα και στοιχεία που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει.




Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκοσμίως, η κυβέρνηση στήριξε την οικονομία και την κοινωνία με μέτρα ύψους 24 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2020.

Ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, ενίσχυση εργαζομένων, ανέργων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, ενέσεις ρευστότητας και κίνητρα διατήρησης της απασχόλησης, επιδοτήσεις δανείων πρώτης κατοικίας, στήριξη ολόκληρων κλάδων που χτυπήθηκαν περισσότερο. 




Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι χάρη στα μέτρα αυτά, η ύφεση περιορίστηκε κατά 7 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, με άλλα λόγια θα ήταν κατά περίπου 40% βαθύτερη.

Και αυτή η συγκράτηση μεταφράζεται σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες που παρέμειναν όρθιες και όρθιοι, σε εργαζόμενους που συνέχισαν να έχουν εισόδημα, σε καταναλωτές που συνέχισαν να αγοράζουν αγαθά και υπηρεσίες, σε νοικοκυριά που μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ….




Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι, μαζί με τα πλήγματα που κατάφερε η πανδημία στην οικονομία, απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες επέφεραν πρόσθετες επιβαρύνσεις…

για τη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών και τη θωράκιση των συνόρων, για τις αποζημιώσεις και τα έργα που απαιτήθηκαν σε συνέχεια των φυσικών καταστροφών από τον «Ιανό», τις πλημμύρες στην Εύβοια ή τον σεισμό στη Σάμο.

Ή για την απόδοση των περικοπών στις συντάξεις.




Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ακόμη, ότι παρά το ότι από τον Μάρτιο και μετά η κυβέρνηση διαχειρίζεται συνεχώς μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνέχισε να εργάζεται για να αντιμετωπίσει προβλήματα που κληρονόμησε και για να θέσει τις βάσεις για μια δυναμική επόμενη μέρα για τον τόπο μας.

Για να προχωρήσουν επενδυτικά σχέδια που σέρνονταν επί χρόνια, να επιβιώσουν δημόσιες επιχειρήσεις που ήταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας, να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια, για να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν εγκλωβιστεί στα χρέη τους.

Αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κανείς.




Σε μια χρονιά που πήγε εντελώς ανάποδα, υπήρχε μια Κυβέρνηση που έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να κρατήσει τη χώρα όρθια!

Γι’ αυτό και προσβάλλουν τη νοημοσύνη των πολιτών όσοι κατά καιρούς γράφουν και λένε - χωρίς ίχνος ντροπής - ότι η Νέα Δημοκρατία έφερε την κρίση!




Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ήταν, είναι και θα είναι για όσο ακόμα χρειαστεί εδώ, στήριγμα σε όλους όσοι δοκιμάζονται!

Έχοντας προβλέψει μέτρα ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2021 για να ενισχύσει εισοδήματα, εργαζόμενους και επιχειρήσεις!

Αλλά και επιπλέον ειδικό αποθεματικό 3 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα ρίξει στη μάχη αν οι συνέπειες της πανδημίας είναι χειρότερες απ’ ό,τι αναμένεται, πράγμα το οποίο όλοι απευχόμαστε.




Την ίδια στιγμή όμως, συνεχίζει να προετοιμάζει το έδαφος ώστε η οικονομία να ανακάμψει γρήγορα, και να μη μείνουν πίσω αυτοί που χτυπήθηκαν ανεπανόρθωτα από τη φετινή ύφεση.

Προετοιμάζει με σχέδιο την αξιοποίηση των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ από το λεγόμενο Μηχανισμό Ανάκαμψης - με τις πρώτες δόσεις να αναμένονται μέσα στο 2021 - αλλά και των 40 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα διατεθούν μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την περίοδο 2021-2027.

Προχωρά την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις εταιρειών και υποδομών όπως τα περιφερειακά λιμάνια να εκτιμώνται σε περίπου 3,9 δισεκατομμύρια για το 2021.

Στηρίζει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας αυξάνοντας κατά 600 εκατομμύρια ευρώ τα κοινωνικά επιδόματα που θα καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ τον επόμενο χρόνο...

… και μέσα σε αυτούς και τους μακροχρόνια ανέργους, με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Συνεχίζει να ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με ανθρώπους, υποδομές και εξοπλισμό.

Αλλά και την Παιδεία, έχοντας προγραμματίσει αρκετές προσλήψεις μονίμων εκπαιδευτικών.




Αυτά είναι στοιχεία που μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε βάσιμα ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα αρχίσει να αντιστρέφεται από το δεύτερο τρίμηνο της επόμενης χρονιάς.

Μας επιτρέπουν να ελπίζουμε σε μια ανοδική πορεία με διάρκεια στο χρόνο, που τα αποτελέσματά της θα είναι χειροπιαστά στους πολλούς.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα μπροστά μας έναν δρόμο με παγίδες και «τυφλές» στροφές, αφού οι παράγοντες αβεβαιότητας παραμένουν…

Αλλά έχουμε αποδείξει ότι διαθέτουμε την ετοιμότητα, τα μέσα, την ταχύτητα και την ευελιξία να δράσουμε όπως και όταν χρειάζεται.

Να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας για όσους έχουν ανάγκη, μέχρι εκεί που φτάνουν οι αντοχές μας και χωρίς να πάμε τη χώρα στα βράχια, όπως θα γινόταν αν ακούγαμε το «δώσε και σε μένα μπάρμπα» της αντιπολίτευσης.




Η επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να βρει τη χώρα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα προς τα μπροστά.

Μέσα λοιπόν στην αβεβαιότητα της εποχής, οι συμπολίτες μας μπορούν να είναι βέβαιοι για ένα πράγμα:

ότι έχουν μια Κυβέρνηση που εργάζεται γι’ αυτό, μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν!
Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν! Βασίλης Γιόγιακας: Οι πολίτες έχουν μια Κυβέρνηση στην οποία μπορούν να βασιστούν! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 15, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.