Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι



Ασφαλέστερος τρόπος για να εγκαταλείψεις μια περιοχή στην τύχη της, είναι να της στερήσεις τις υποδομές και τις δημόσιες υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Δήμος Φιλιατών, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος στην Ελλάδα, ο οποίος στερείται σταδιακά, κάθε υποδομής και εγκαταλείπεται στην τύχη του. 

Τελευταίο κρούσμα η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής τράπεζας για κλείσιμο πολλών καταστημάτων, μεταξύ αυτών και των Φιλιατών, το οποίο εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο μείωσης του κόστους και αύξησης της κερδοφορίας των τραπεζών. Δεν ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των πολιτών-πελατών τους μπροστά στην κερδοφορία. 

Μια απόφαση που δεν δείχνει κανένα σεβασμό στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους πελάτες της ΕΤΕ δηλαδή στην περιοχή, που θα αναγκαστούν να διανύουν δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Μια απόφαση η οποία αγνοεί προκλητικά το δικαίωμα που έχουν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, για ισότιμη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση, ενώ παράλληλα στερεί κάθε οικονομική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή. 

Με το κλείσιμο και του τελευταίου τραπεζικού καταστήματος, μετά και το κλείσιμο της τράπεζας Πειραιώς, περισσότερο πλήττονται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των δεκάδων απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Φιλιατών, οι φαντάροι του 628 ΤΠ, του Νοσοκομείου καθώς και οι υπάλληλοι που κατατίθεται η μισθοδοσία τους σε τραπεζικό λογαριασμό, ενώ θα οδηγηθεί η τοπική αγορά στον πλήρη αφανισμό, αφού θα οδηγούν τους πολίτες σε άλλα αστικά κέντρα για την εξυπηρέτησή τους, όπου είναι λογικό να κάνουν και τις αγορές τους. 

Όλα αυτά εν μέσω πανδημίας, οικονομικής κρίσης και πρωτοφανούς αβεβαιότητας, από τις τράπεζες που επανειλημμένα ανακεφαλαιοποιήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού. Καθίσταται πλέον πιο φανερή η αξία μιας τράπεζας δημόσιου χαρακτήρα που θα έχει στόχο όχι μόνο την αλόγιστη κερδοφορία αλλά και την υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος με την εξυπηρέτηση των πολιτών, πυλώνα ουσιαστικής αναπτυξιακής προσπάθειας και σε περιφερειακό επίπεδο. 



Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο αυτές τις πρακτικές. Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει ακέραια την ευθύνη για την αυθαιρεσία των τραπεζών. Να πάψει να κρύβεται. Να είστε σίγουροι ότι και οι πολίτες των Φιλιατών δεν θα ξεχάσουν και θα αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» όταν έρθει η ώρα. Οι πολιτικές κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι τις προθέσεις. 

ΟΜ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για το κλείσιμο της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.