Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020

Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020 



Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι εκδόθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις: 

Α) Επιστρεπτέα Προκαταβολή σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19 κατά τους μήνες Σεπτέμβριο ως και Δεκέμβριο 2020. (ΦΕΚ 7/Β/04.01.2021) 
- Δικαιούχοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω του COVID-19, κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, καθώς και μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, που έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ), με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που: 
- απασχολούσαν περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας κατά την 01.11.2020. 
- είναι σε αδράνεια από την 01.07.2019 και μετά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τηρούνται στο φορολογικό Μητρώο της ΑΑΔΕ ή από την υποβολή μηδενικών δηλώσεων ΦΠΑ καθ' όλη την περίοδο. 
- δεν είναι υπόχρεες σε τήρηση και έκδοση λογιστικών αρχείων, 
- έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 31η Οκτωβρίου 2020. 

Η υποβολή αιτήσεων πραγματοποιείται έως 15.01.2021 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ. 

Η υποβολή αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος κατά τα ανωτέρω δεν δημιουργεί οιοδήποτε δικαίωμα ή αξίωση στις αιτούσες επιχειρήσεις και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο μέτρο, η διαδικασία αίτησης και χορήγησης της ενίσχυσης, ο τρόπος υπολογισμού του ύψους της ενίσχυσης οι προϋποθέσεις και η διαδικασία επιστροφής της εν όλω ή εν μέρει, καθώς και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια θα καθοριστούν με όμοια απόφαση η οποία θα εκδοθεί μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων. 

Β) Επέκταση προθεσμίας καταβολής δόσεων ρυθμίσεων επιχειρήσεων και εργοδοτών (ΦΕΚ 4/Β/04.01.2021) 
Για τις επιχειρήσεις ή εργοδότες, που αναφέρονται στη απόφαση, η προθεσμία καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων, οι οποίες είναι απαιτητές μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης, καθώς και η προθεσμία όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης, παρατείνεται κατά έναν μήνα. Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης καταβολής των δόσεων, δεν υπολογίζονται πρόσθετα τέλη, τόκοι και λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται οι διατάξεις της οικείας ρύθμισης που αφορά η δόση. 

* Οι αποφάσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr
Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020 Νέα Επιστρεπτέα Προκαταβολή - Αιτήσεις έως 15.01.2020 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.