Ηγουμενίτσα: 4,5 χρόνια για να τηρηθεί η νομοθεσία

Ηγουμενίτσα: 4,5 χρόνια για να τηρηθεί η νομοθεσία


4,5 χρόνια πήρε στη λιμενική αρχή Ηγουμενίτσας, να πράξει το αυτονόητο. Να τηρήσει δηλαδή τη νομοθεσία.

Αναφερόμαστε στο θέμα που είχε αναδείξει το thespro.gr τον Αύγουστο του 2016, αναφορικά με παράνομες προσδέσεις φορτηγού πλοίου, σε μη αδειοδοτημένη προβλήτα, στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας.

Από την αυτοσχέδια προβλήτα, γινόταν φορτοεκφόρτωση αδρανών υλικών, με πλοίο τύπου "παντόφλα" προς τα λιμάνια της Κέρκυρας και των Παξών. 


Πρακτική που συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα, παρά τα επαναλαμβανόμενα ρεπορτάζ μας, τα οποία συνοδευόταν από βίντεο και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Για την παράνομη κατασκευή της προβλήτας, το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το 2008 , επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.500€, κάτι που αποδεικνύει πως η παράνομη δραστηριότητα, συμβαίνει μπροστά σε κοινή θέα εδώ και πολλά χρόνια και σε γνώση της λιμενικής αρχής.

Για τη συγκεκριμένη προβλήτα έχει εγκριθεί στις 28 Μαΐου 2014, από την τότε Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας κα Ευταξά, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Αρίθ. Πρωτ: 28618/1021).


Χωρίς όμως ποτέ να λάβει άδεια λειτουργίας, ώστε νόμιμα να μπορεί να εξυπηρετεί τους επιχειρηματίες της περιοχής, που μεταφέρουν αδρανή υλικά προς τα νησιά της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων νήσων.

Τόσο χρόνια, όλες οι διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, δεν κατάφεραν να υποδείξουν έναν χώρο στη ζώνη δικαιοδοσίας του οργανισμού, από όπου θα γίνεται η φορτοεκφόρτωση αδρανών υλικών.

Για να φτάσουμε στο σήμερα και συγκεκριμένα στις 15 Ιανουαρίου 2021, όπου με έγγραφο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που υπογράφει ο απερχόμενος λιμενάρχης κ. Σουρβίνος, καλείται πλοιοκτήτρια εταιρία να συμμορφωθεί με την κείμενη νομοθεσία.

Σε αντίθετη περίπτωση, το λιμεναρχείο, θα αναγκαστεί να επιβάλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.
Ενημερώνει δηλαδή το λιμεναρχείο, τον ιδιώτη επιχειρηματία, πως έτσι και ξαναπαρανομήσει, θα τιμωρηθεί.

Σαν να σε πιάνουν να οδηγείς μεθυσμένος ή χωρίς δίπλωμα και ο τροχονόμος να σε αφήνει ατιμώρητο, αφού του υποσχεθείς πως δεν θα το ξανακάνεις.

Αυτά, μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν και δυστυχώς συμβαίνουν...
Ηγουμενίτσα: 4,5 χρόνια για να τηρηθεί η νομοθεσία Ηγουμενίτσα: 4,5 χρόνια για να τηρηθεί η νομοθεσία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.