Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας



« Σούζη τρως και ψεύδεσαι και τρως », ατάκα της αείμνηστης Ρένας Βλαχοπούλου στην ταινία “η Παριζιάνα”!! Τη συγκεκριμένη ταινία μάλλον έβλεπαν παρέα η κυρία Καπνίση Σουζάνα και τοπικό ειδησεογραφικό site της περιοχής όταν απαντούσαν στην ανακοίνωση του συλλόγου μας. Δεν εξηγείται αλλιώς!! 

Είναι σίγουρο τελικά ότι έχετε πρόβλημα στην κατανόηση της ελληνικής γλώσσας. Άλλα αναφέρουμε στην ανακοίνωση και σε άλλα απαντάτε. Την επόμενη φορά, αποκλειστικά για εσάς, θα βάζουμε υπότιτλους για να γινόμαστε πιο κατανοητοί. Εκτός εάν από την πρεμούρα σας να δικαιολογήσετε τη στάση της δημοτικής αρχής χρησιμοποιείτε “άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”. 

Να σας απολογηθούμε γιατί χρησιμοποιούμε την σφραγίδα του Συλλόγου στις ανακοινώσεις, εάν αυτό σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα να το κάνουμε !! Να σας απολογηθούμε όμως γιατί ως «αγωνιστής» όπως αποκαλείται τον πρόεδρο , δεν βγαίνει μπροστά να σας στηρίξει που διώκεστε , για πειθαρχικό διοικητικό παραπτώμα, και όπως η ίδια είπατε στο δημοτικό συμβούλιο εκτελούσατε εντολές του γενικού γραμματέα του δήμου … Δεν θα το κάνουμε …Αυτό θα ήταν κατάντια! Σούζη τρως και ψεύδεσαι και τρως 

Όπως κατάντια είναι, να παρακαλάς εργαζόμενους να περάσουν τις δικές σου απόψεις και στους υπόλοιπους. Κατάντια είναι να παρακαλάς τους εργαζόμενους να περάσουν τα δικά σου πιστεύω σε εμάς. Κατάντια είναι να προκαλείς διάσπαση στους εργαζόμενους για προσωπικά σου οφέλη. 

Για να τελειώνουμε λοιπόν με το συγκεκριμένο θέμα. 

26 εργαζόμενοι κινήθηκαν δικαστικά να διεκδικήσουν την εργασιακή τους σχέση σε αορίστου. Ούτε την δική μας γνώμη ζήτησαν, ούτε την δική μας καθοδήγηση. Εφόσον αυτόν τον δρόμο διάλεξαν είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να τους στηρίξουμε. Δική τους επιλογή για το ποιο δικηγορικό γραφείο επέλεξαν, βλέπετε δεν ειμαστε ντίλερ μεγάλων δικηγορικών γραφείων στην Αθήνα όπως είναι κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστες εξ Αθηνών (ξέρετε εσείς.). 

Αυτό που ζήτησαν οι 26 εργαζόμενοι ήταν ένα . Να είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστεί και αυτό κάναμε, ήμασταν δίπλα τους όταν κάλεσαν οι 26 την πρόεδρο του νομικού προσώπου Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου να δεσμευτεί την στήριξη τους , ήμασταν διπλά τους στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΚΚΠΟ, ήμασταν διπλά τους στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου, δεν κρυφτήκαμε όπως κάνατε εσείς. Ήμασταν παρόν γιατί αυτό επιτάσσει το συνδικαλιστικό μας καθήκον, να είμαστε δίπλα τους, να αφουγκραζόμαστε την αγωνιά τους και να τους στηρίζουμε. Όχι να γινόμαστε εκ των υστέρων προφήτες. 

Και επειδή μιλήσατε για κουκιά, η αντιπολίτευση δεν ήταν αυτή που έφερε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των εργαζομένων και διαβεβαίωνε τους πάντες ότι έχει την πλειοψηφία με 14 συμβούλους . Nαι η Oχι ; Πόσες ψήφους έχει η αντιπολίτευση 13 και μια του κ. Δημάκου 14. Πόσες είχε η δημοτική αρχή 13. Γιατί πέρασε με την διπλή ψήφο του πρόεδρου κ. Μαρτίνη η θέση της δημοτικής αρχής ; Από ποια παράταξη έλειψε σύμβουλος; Δεν είναι από την παράταξη του κ. Γόγολου που στηρίχτηκε στις εκλογές από το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ). Και επειδή αναφέρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, από σύμβουλο, οι γραμματικές γνώσεις του προέδρου, θα ανταπαντήσουμε με ερώτηση. Πώς λέγεται αυτός που έξω από το δημοτικό συμβούλιο λέει άλλα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, για μια μελλοντική θέση αντιδημάρχου ψηφίζει άλλα ; 

Εμείς έχουμε το ελάττωμα θέλετε, την τόλμη να πούμε , να λέμε ανοικτά τι είμαστε και δεν κρυβόμαστε . Και από αυτήν την σκοπιά αντί αυτό να εκτιμηθεί στους καιρούς που ζούμε, μεταφράζεται με έναν τρόπο που πιθανό να βολεύει κάποιους. 

Εσείς λοιπόν συνδικαλιστές που αυτοαναγορεύστε αγωνιστικοί, διεκδικητικοί ακηδεμόνευτοι και ακομμάτιστοι αλήθεια πείτε μας μια ανακοίνωση που να έχετε αναφερθεί έστω σε μια δημοτική αρχή στο Σούλι, Φιλιάτες, Ηγουμενίτσας. Αλήθεια ποια είναι ακριβώς αυτή η διαφορετική οπτική και άποψη που υπερασπίζεστε και επιδιώκετε να περάσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ακηδεμόνευτη και ακομμάτιστη παράταξη σας ; 

Μήπως η μη συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις -δυναμικές διεκδικήσεις; 

Μήπως η επιδίωξη ενός Συλλόγου που δεν θα συγκρούεται αποφασιστικά με κάθε αντιδραστική- αντιλαϊκή πολιτική, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; 

Μήπως η καλλιέργεια αυταπατών ότι τα προβλήματα των εργαζομένων λύνονται με την αγαστή σχέση-συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή; Κάτι που θα ήθελε η τελευταία ώστε να περνάνε χωρίς αντίσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσεις που συμπλέουν με τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, που γεννά φτώχεια και μνημόνια, που τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα, που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων της Αυτοδιοίκησης, που αποδέχονται την τιμωρητική αξιολόγηση, την εφαρμογή όλων των αντεργατικών Οργανισμών των Δήμων, την κατάργηση θέσεων και αρμοδιοτήτων, τις κουτσουρεμένες παροχές στους εργαζόμενους. 

Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να είναι επιφυλακτικοί και να μην υποκύψουν στις πιέσεις . Αντιθέτως να περάσουν στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουν ό,τι τους ανήκει. Να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιοι είναι με το μέρος τους και ποιοι είναι απέναντί τους. Για το ποιοι τους λένε την αλήθεια και ποιοι τους κοροϊδεύουν. Να συσπειρωθούν στο Σωματείο και να διεκδικήσουν μαχητικά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Απαιτούμε: 

Ø Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών. 

Ø Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Ø Την κρατική χρηματοδότηση των Δήμων για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, με σύγχρονες υποδομές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, χωρίς ανταποδοτικότητα. 

Ø Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων. 

Για το Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΛΑΓΚΑΡΑΣ
Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Νέα απάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.