Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ



Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΛΤΑ και στο Νομό Θεσπρωτίας όπως και σε όλη την Ελλάδα. 

Η Εξέλιξη αυτή δεν είναι κάτι καινούριο. Προωθείται εδώ και χρόνια από τις Διοικήσεις των ΕΛΤΑ και από όλες τις Κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. 

Ακόμα και η τελευταία τροπολογία για τα ΕΛΤΑ, στα τέλη του 2020 που έφερε η Κυβέρνηση οδηγεί στον μαζικό διωγμό εργαζομένων από τα ΕΛΤΑ και το σάρωμα εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκειμένου να διευκολυνθούν η ιδιωτικοποίησή τους και η παράδοσή τους σε "στρατηγικό επενδυτή". 

Για τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ η τροπολογία έρχεται να σφραγίσει τον αντιδραστικό διαχωρισμό των εργαζομένων σε παλιούς και νέους, να χτυπήσει τα οποία δικαιώματα έχουν απομείνει, να εφαρμόσει 2.000 εθελούσιες απολύσεις, δηλαδή περίπου στο 1/3 του προσωπικού. Επίσης μετατρέπει τους εργαζόμενους σε περιφερόμενους από υπηρεσία σε υπηρεσία μεταξύ ΕΛΤΑ και θυγατρικών του, αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με κόστος και στο ύψος του μισθού τους. 

Η συγκεκριμένη τροπολογία είναι συνέχεια της εφαρμοζόμενης πολιτικής που στόχο έχει τη μετατροπή μιας κοινωνικής υπηρεσίας όπως το ταχυδρομείο, σε πεδίο κερδοφορίας για το κεφάλαιο. Εξάλλου η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και η λειτουργία του με σκοπό το κέρδος είναι διακηρυγμένος στόχος πάνω από μια 10ετία. Στόχος που υπηρετήθηκε πιστά από το κράτος ανεξαρτήτου κυβέρνησης ή διοίκησης. 

Για το λαό συνολικά πρόκειται για εξέλιξη που θα δυσκολέψει και θα ακριβύνει την πρόσβαση στην ταχυδρομική υπηρεσία. Η καθολική υποχρέωση να φτάνει το Ταχυδρομείο σε κάθε σημείο της χώρας, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο, μπαίνει στο ζύγι του κέρδους. Έτσι θα συνεχίσουν να κλείνουν καταστήματα, θα μειωθεί και άλλο ο αριθμός των ταχυδρόμων, θα μπουν νέα κριτήρια για την παράδοση γραμμάτων και δεμάτων, ανάλογα με το αν αυτό επιφέρει κέρδος στον επενδυτή και όχι η υποχρεωτική και καθημερινή παράδοση όπως γνωρίζαμε, αλλά όλο και περισσότερο βλέπουμε να σταματάει. 

Πίσω από τις λέξεις "εξυγίανση" και "εκσυγχρονισμός", η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, κρύβουν ότι κριτήριο για τη λειτουργία των υπηρεσιών ταχυδρομείου - ταχυμεταφορών είναι τα επιχειρηματικά συμφέροντα κι όχι οι ανάγκες του λαού. 

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων των ΕΛΤΑ στον αγώνα τους και στις διεκδικήσεις τους για: 
· Προσλήψεις μονίμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των αναγκών στη διανομή και σε άλλες υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, 
· Κανένα κλείσιμο καταστημάτων 
· Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ που θα αποτελεί τη βάση για τις επιχειρησιακές, για υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ στα ΕΛΤΑ με αποκατάσταση των απωλειών, 
· Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και ενοικίασης σε αορίστου στον εργοδότη που παρέχουν έργο και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για τη μείωση ανθρώπινου δυναμικού στα ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.