https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Έντονη αντίδραση επιχειρηματιών και εργαζομένων της Πέρδικας

Έντονη αντίδραση επιχειρηματιών και εργαζομένων της ΠέρδικαςΤην ώρα που η χώρα μαστίζεται από την μεγαλύτερη υγειονομική κρίση στην ιστορία της, με την πλειονότητα των καταστημάτων της να είναι κλειστά, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πέρδικας επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της ανάπλασης από το παρατηρητήριο έως το Παρκινγκ Πέρδικας. 
Η πρόταση η οποία έρχεται προς συζήτηση καθόλου δε διαφέρει από εκείνη η οποία παρουσιάστηκε ως προσχέδιο διαβούλευσης και απορρίφθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων στην αίθουσα, πλην της τρόικας της πλειοψηφίας που λειτουργεί ομοούσια και αδιαίρετα. 
Η συνεδρίαση και αυτή τη φορά πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς καμία δυνατότητα τήρησης ηχογραφημένων πρακτικών αφού δεν λειτουργεί το σύστημα καταγραφής ούτε υπάρχει κάποιος τεχνικός να το διορθώσει εν έτη 2021. 
Θεωρούμε αδιανόητο οι επιχειρήσεις μας να είναι κλειστές και όσες είναι ανοιχτές να τηρούν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στο απόλυτο και η κοινότητα ενώ έχει την δυνατότητα, όχι. 
Ακόμη, εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για τις κλειστές πόρτες και τη μη χρήση τηλεδιάσκεψης και αναρωτιόμαστε τι έχουν να κρύψουν. 
Επιχείρημα που ενισχύεται τόσο από το χρόνο που έρχεται το ζήτημα προς συζήτηση, το παραπλανητικό τίτλο, την μη αποστολή της μελέτης, τη μη πρόσκληση για έκφραση γνώμης των θιγόμενων αλλά και τις εσπευσμένες και αδιαφανείς διαδικασίες. 
Τους μήνες που μεσολάβησαν από την πλευρά μας ενημερώθηκε το σύνολο των τοπικών παραγόντων και όλοι αντιλήφθηκαν τις ανησυχίες μας για την αλλαγή χρήσης του δρόμου και τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουν αυτές για το χωριό μας. 
Εμείς λοιπόν που κατηγορηθήκαμε ως μειοψηφία από τον πρόεδρο βρήκαμε την πλατιά στήριξη όλων των ορθώς και λογικώς σκεπτόμενων παραγόντων τόσο της αυτοδιοίκησης αλλά και της κεντρικής διοίκησης. 
Από την πρώτη στιγμή παρουσιαστήκαμε με ένα πλάνο αντιπροτάσεων επί του έργου που δεν θα δίχαζε την τοπική κοινωνία και δεν θα είχε επιπτώσεις στην τοπική οικονομία. 
Ταυτόχρονα θα βελτίωνε τόσο ποιοτικά αλλά και λειτουργικά την κυκλοφορία. 
Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη του προέδρου να εμφανίσει έργο, κάτι που δεν μπορεί να πετύχει ούτε με την «βελτίωση» του δικτύου ύδρευσης (ο νέος χρόνος ξεκίνησε με 12 ωρη διακοπή νερού και δεύτερη την ώρα που γράφεται αυτό το δελτίο 5 Γενάρη), ούτε με την εκρίζωση δέντρων (τόσο πολύ αγαπάει τη φύση), ούτε με το πολυδιαφημισμένο κλείσιμο λακκουβών (τις κλείνουμε Δευτέρα και την τρίτη Δευτέρα ανοίγουν) , αλλά ούτε με τους αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση στη μέση της ελαιοκομικής περιόδου. 
Οι επαγγελματίες που χαρακτηρίζονται μειοψηφία λοιπόν, (υπογράφοντες πάνω από 30 ), απασχολούν σε ετήσια βάση αξιοπρεπώς πάνω από 40 άτομα στο σύνολό τους μεταφραζόμενα σε 40 οικογένειες που χύνουν ιδρώτα να βγάλουν το ψωμί τους, στηρίζουν την κοινωνία του χωριού αλλά και την κοινότητα και κατ’ επέκταση τον δήμο. 
Ακόμη, συμβάλουν σε όλα τα πολιτιστικά και κοινωνικά της Πέρδικας διαχρονικά και με έντονο τρόπο είτε οικονομικό είτε υλικό. Εκεί που ο δήμος δηλώνει ΑΠΩΝ και ουκ ολίγες φορές συμβαίνει, είτε είναι απόκριες, Πάσχα, Χριστούγεννα, γιορτή λαδιού είτε αντάμωμα των ξενιτεμένων μας. 
Αυτοί λοιπόν γνωρίζουν να διαχωρίζουν τους ειδικούς. 
Για κόψιμο δέντρων εμπιστεύονται το γεωπόνο και δεν κάνουν αυτεπιστασία, όταν θέλουν άποψη για μια μελέτη ρωτάν ένα μηχανικό και συζητάν επιστημονικά και δεν αναβαθμίζουν τον εαυτό τους από εργοδηγό σε μηχανικό και τέλος όταν επιθυμούν να αποκαλούνται δημοκρατικοί «πρόεδροι κοινοτήτων» αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους, εκτελούν τα καθήκοντα τους βάσει του νόμου, όταν έχουν απορίες ρωτούν εκείνους που γνωρίζουν τον κανονισμό λειτουργίας και αντιλαμβάνονται ότι ζητήματα υψίστης σημασία όπως αυτό δεν μπορούν να συζητούνται πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς διάλογο και με έτοιμες προτάσεις. 
Δεν κάνουν δημιουργική λογιστική μη καλώντας για πρώτη φορά τους τοπικούς δημοτικούς συμβούλους στη Συνεδρίαση τους για να συμπληρώσουν τον μαγικό νόμιμο αριθμό που εξαιτίας της πανδημίας μπορεί μια συνεδρίαση να είναι κλειστή. 
Ο πρόεδρος επιλέγει τις κλειστές πόρτες γιατί φοβάται τα ανοιχτά στόματα και απεχθάνεται την αντίθετη γνώμη. 
Δεν μαγνητοσκοπεί τις συνεδριάσεις γιατί φοβάται την έκθεση και επιλέγει τυποποιημένες ομιλίες γιατί μόνο έτσι νιώθει ασφαλής. Δεν τον κατηγορούμαι. 
Η ανάγκη για προβολή που έχει νομίζει ότι του προσφέρει. 
Ξεχνάει όμως πως σε ένα χωριό που συνεχώς φθίνει πληθυσμιακά έστω και μια επιχείρηση να κλείσει ή ακόμη και μια οικογένεια να μεταναστεύσει επιπλέον με δικιά του ευθύνη, εκείνος θα βρεθεί υπόλογος στις συνειδήσεις των πολιτών του τόπου. 
Καλούμε λοιπόν το Κοινοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο Ύψος του και να αποκρούσει αυτή τη διαδικασία παρωδία που θα φέρει βαριά για τον υπόλοιπο βίο του στο χωριό μας. 
Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν για να είναι κάποιος αποτελεσματικός στη διακυβέρνηση του τόπου. 
Έστω και την ύστατη ώρα μετατραπείτε εσείς σε φορείς κοινωνικής ειρήνης και όχι διχόνοιας για τον τόπο.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Έντονη αντίδραση επιχειρηματιών και εργαζομένων της Πέρδικας Έντονη αντίδραση επιχειρηματιών και εργαζομένων της Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 06, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.