https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ ΘεσπρωτίαςΣτην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου της Τετάρτης 13-01-21 για πρώτη φορά, η πλειοψηφία φέρνει ως θέμα απλά ενημέρωσης, την δικαστική τακτοποίηση των Εργαζομένων ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Για ακόμη μία φορά οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας, χωρίς την παραμικρή διάθεση συνεργασίας στο πλαίσιο του Συλλόγου, με μονομερείς λανθασμένες και ατελέσφορες ενέργειες, οδήγησαν τους εργαζόμενους σε αδιέξοδα σχεδόν ανυπέρβλητα. «Κατόπιν εορτής», καλούμαστε να «ενημερωθούμε» για την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που «ακρωτηριάζει» τις ελπίδες των εργαζομένων για ένα ασφαλές εργασιακό μέλλον.

Η συνδικαλιστική εμπειρία έχει αποδείξει πως η μετατροπή διαδοχικών συμβάσεων σε αορίστου χρόνου μέσω δικαστικών αποφάσεων δεν επιτυγχάνεται με επαναστατικό αγώνα, ούτε με συνδικαλιστικές φανφάρες αλλά με προσεκτικές, μεθοδικές και συντονισμένες κινήσεις που στόχο έχουν την επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων την κατάλληλη χρονική στιγμή. Οι δικαστικές έδρες στην πλειονότητά τους, λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους την συναίνεση της εκάστοτε Διοίκησης προκειμένου να αποφασίσουν θετικά στο αίτημα μετατροπής της εργασιακής σχέσης εργαζομένων. Η λήψη και η καταγραφή μιας αρνητικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην μετατροπή της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων θα έπρεπε πάση θυσία, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποτραπεί!!!

Και θα έλεγε κανείς πως παρότι προδιαγράφονταν με ξεκάθαρο τρόπο η αρνητική απόφαση τόσο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΚΠΠΟ όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, αντί η πορεία αυτή να αποτραπεί, αναζητώντας ευνοϊκότερες συνθήκες και όρους διαπραγμάτευσης στο μέλλον, οι εργαζόμενοι «οδηγήθηκαν στον γκρεμό»!!!

Αποδεικνύεται για ακόμη μία φορά πως αυτοσκοπός κάποιων δεν είναι η δικαίωση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε «πόλεμο» και βίωσαν... «Βατερλό»!!!

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας του Δ.Σ. αλλά και προσωπικά του Προέδρου του Συλλόγου Σπύρου Υφαντή είναι μεγάλες. Φέρει την απόλυτη ευθύνη γιατί με την συνήθη «αυτοκρατορική του τακτική» προδιέγραψε αρνητικά τις τύχες 26 Συναδέλφων!!!

Δυστυχώς οι δικές του εμμονές και τα απαράδεκτα λάθη «φορτώνουν» δυσανάλογο βάρος στις πλάτες των εργαζομένων.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου 
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΟΤΑ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 
Σουζάνα Καπνίση - Νικηφόρος Σταύρου
Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.