https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/
https://picasion.com/

"Θεσπρωτικό χρώμα" στο 1ο Διεθνές Συνέδριο - Φεστιβάλ για την Ελιά

"Θεσπρωτικό χρώμα" στο 1ο Διεθνές Συνέδριο - Φεστιβάλ για την ΕλιάΨηφιακό σεμινάριο με τίτλο «Μυστικά και κίνδυνοι στην ελαιοκαλλιέργεια» διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021, ώρα 6.30-8.00 μ.μ.
Στο σεμινάριο θα μιλήσουν οι γεωπόνοι Κική Βαρίκου, ο Θεσπρωτός Βασίλης Μουσελίμης και η πρόεδρος του Συλλόγου Φωτεινή Τιρπιντήρη.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ελαιοκαλλιεργητές, γεωπόνους, φοιτητές και ερευνητές τμημάτων γεωπονίας, ελαιοκομίας και αγροτικής ανάπτυξης, στελέχη αγροτικών επιχειρήσεων και συνεταιρισμών και άλλους ενδιαφερόμενους του κλάδου της ελιάς.

Η κ. Βαρίκου θα μιλήσει με θέμα: «Αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς», ενώ η παρουσίαση του κ. Μουσελίμη θα έχει τίτλο «Καλλιεργητικές εργασίες της εποχής: Το κλάδεμα και η σχέση με τη θρέψη». Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να υποβάλουν ερωτήσεις για ευρύτερα θέματα ελαιοκαλλιέργειας.
Σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα αποσταλεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom, από τον σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/j/83506178779 ή από την εφαρμογή zoom με Meeting ID: 835 0617 8779.

Ο Βασίλης Μουσελίμης είναι γεωπόνος. 
Την περίοδο 2014-2019 ήταν επιθεωρητής παραγωγής και μεταποίησης στον οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων ΔΗΩ για την Ήπειρο, την Αιτωλοακαρνανία και τα Ιόνια Νησιά.
Είναι υπεύθυνος για μεγάλα ελαιοκτήματα στην Κέρκυρα και στην Ζάκυνθο και στην Λέσβο, και υπεύθυνος παραγωγής σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις βιολογικής καλλιέργειας παρόμοιας δυναμικότητας σε Μεσσηνία, Λήμνο, Εύβοια, Αιτωλοακαρνανία, Λακωνία κ.α. Διαχειρίζεται συμβουλευτικά περισσότερα από 100.000 ελαιόδενδρα διαφόρων παραγωγών. Είναι βασικός συνεργάτης και εισηγητής των σεμιναρίων για το ποιοτικό ελαιόλαδο (www.oliveoilseminars.com) που διεξάγονται στην Αθήνα και προσκεκλημένος εισηγητής για τη βιολογική ελαιοκαλλιέργεια ανά την Ελλάδα (Όλυνθος Χαλκιδικής, Ηράκλειο κ.α).

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Θεσπρωτίας, μέλος του δικτύου για την προστασία της βιοποικιλότητας και της γεωργίας «Αιγίλοπας», ενώ από τον Ιανουάριο του 2019 είναι μέλος του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού «Οικοζωή».

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων του 1ο Διεθνούς Συνεδρίου – Φεστιβάλ για την Ελιά με τίτλο ELIA Lesvos confest που θα διοργανώσει ο Σύλλογος «Ελαίας Νήσος Λέσβος» στην Λέσβο, το διάστημα 23-26 Σεπτεμβρίου 2021. Το ELIA Lesvos confest αποτελεί μια καινοτόμο μορφή πολυθεματικής εκδήλωσης που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός Συνεδρίου με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός Φεστιβάλ, σε ένα καινούριο μικτό σχήμα που θα αποτελεί την ομπρέλα για δράσεις που θα συμβαίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Με κεντρικούς άξονες την εκπαίδευση, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία, στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Λεσβιακού Ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού, η εκπαίδευση των καλλιεργητών του νησιού για τις διεθνείς τάσεις φροντίδας, προστασίας, καλλιέργειας της ελιάς και η ενημέρωση για τις σύγχρονες τάσεις στην τυποποίηση και προώθηση του προϊόντος.
"Θεσπρωτικό χρώμα" στο 1ο Διεθνές Συνέδριο - Φεστιβάλ για την Ελιά "Θεσπρωτικό χρώμα" στο 1ο Διεθνές Συνέδριο - Φεστιβάλ για την Ελιά Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.