ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών

ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών



Απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή Θεσσαλονίκης με την Ελληνική Λύδη κ. Κ. Χήτα, έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας κ. Θανάσης Πορφύρης.

Ο κ. Χήτας ρωτούσε: 
Προτίθεσθε, πράγματι, εγκαταστάσεις του «Ο.Λ.ΗΓ.» να τις μετατρέψετε σε χώρους φόρτωσης αδρανών υλικών; 
Αν ναι, θα διερευνήσετε την προοπτική της μεταφοράς αυτής της δραστηριότητας σε χώρους μακριά από τον αστικό ιστό της Ηγουμενίτσας, ώστε να μην επιβαρυνθεί με τα ανωτέρω αναφερόμενα προβλήματα η πόλη;


Στην απάντησή του ο κ. Πορφύρης αναφέρει τα κάτωθι: 
  • Η εξυπηρέτηση των Ιονίων Νήσων δύναται να πραγματοποιείται κανονικά μέσω φορτηγών με τα επιβατηγά πλοία της γραμμής καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. 
  • Επιπρόσθετα, από την Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. θεωρείται ως ο πλέον κατάλληλος χώρος φορτοεκφόρτωσης χύδην φορτίων, ο χώρος της Γ' Φάσης (ημερομηνία ολοκλήρωσης 4.2022) πλησίον της προβλήτας που χρησιμοποιείται από την της LAFARGE, κατόπιν τροποποίησης του MASTERPLAN και της ΑΕΠΟ για την αλλαγή από επιβατικό σε εμπορευματικό Λιμένα, όπως υποδεικνύεται και στο αριθ. πρωτ. 3122.1 ΤΟ4/49410/08-06-2016 έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας, πλην όμως οι εν λόγω διαδικασίες είναι χρονοβόρες. 
  • Τέλος, εξετάζεται και η λύση του χαρακτηρισμού κατ' εξαίρεση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών, που βρίσκεται εντός του Λιμένα Εξωτερικού και εκτός του αστικού ιστού, για ένα έτος και για τους μήνες Οκτώβριο έως Μάρτιο, με την σύμφωνη γνώμη της Λιμενικής Αρχής και με τον τρόπο που περιγράφεται στο ΦΕΚ 56 Α'/25.2.2004. 
  • Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός του έτους ολοκληρώνεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Λιμένα και ως εκ τούτου η παρούσα Διοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα δέσμευσης της Εταιρείας για περαιτέρω δράσεις πλην των ήδη ισχυόντων.
Διαβάστε επίσης: Θέλουν να βάλουν τα αδρανή υλικά μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Αντίδραση του τουριστικού κλάδου
ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών ΟΛΗΓ: Εξετάζεται η χρήση της προβλήτας 3 ως χώρος φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.