Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ)



Μετά από 12 χρόνια «ευδόκιμης υπηρεσίας», η Λέσυ, ο αστυνομικός σκύλος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, έφτασε στην ώρα της αποστρατείας της.

Βέλγικος ποιμενικός, όπως και ο διάδοχός της Βλάντ, η Λέσυ ανάλαβε υπηρεσία στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, μόλις 15 μηνών, τον Αύγουστο του 2009 και αμέσως έδειξε το ταλέντο της καθώς λίγους μήνες μετά εντόπισε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλων διαθέτει εξαιρετική ικανότητα όσφρησης και αυξημένη οξυδέρκεια, γεγονός που τα κάνει κατάλληλα για ειδικές αποστολές.


Στα 12 χρόνια της υπηρεσίας της, κατά κύριο λόγο νύχτα αφού νυχτερινές είναι οι ώρες λειτουργίας του λιμανιού, η Λέσυ εξιχνίασε 75 υποθέσεις ναρκωτικών – που οδήγησαν σε 103 συλλήψεις, στις οποίες εντόπισε 310 κιλά ηρωίνης, 9,5 κιλά κοκαΐνης, σχεδόν ένα τόνο κάνναβης, 18,5 κιλά όπιο, 5,5 κιλά μεθαμφεταμίνη, 370 κιλά χάπια, αλλά και ανθρώπους, όπλα και μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, που ήταν επιμελώς κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες οχημάτων που αποπειράθηκαν με το παράνομο φορτίο τους να περάσουν τις πύλες του λιμένα της Ηγουμενίτσας.




Μέλος της οικογένειας του συνοδού χειριστή της, του Αρχικελευστή, Τσάκαλου Χαράλαμπου, πλέον, θα απολαύσει την ξεκούραση και τα παιχνίδια μαζί με τα παιδιά της οικογένειας. «Είναι ένα ακόμα παιδί μας που πρέπει να του δείξεις αγάπη και προσοχή», δηλώνει ο κ. Τσάκαλος στην ΕΡΤ. «Σχεδόν όλο το 24ωρο ήμασταν μαζί», συμπληρώνει, συγκινημένος που η Λέσυ δεν θα είναι πια μαζί του στη δουλειά. «Με κοιτάει με απορία όταν φεύγω, αλλά απολαμβάνει πλέον το παιχνίδι με τα παιδιά μου και κυρίως με το μεγαλύτερο καθώς πρακτικά μεγάλωσαν μαζί».

Την ίδια στιγμή, προσπαθεί να εδραιώσει τη σχέση του με τον Βλάντ το νέο μέλος της υπηρεσίας και κατ’ επέκταση της οικογένειας. Αρσενικό, 18 μηνών ο Βλαντ, με διαφορετική προσωπικότητα αλλά εξίσου καλός, βρίσκεται από το Νοέμβριο στην Ηγουμενίτσα και ήδη σημείωσε την πρώτη του επιτυχία: 147,9 κιλά υδροπονικής κάνναβης(skunk) αξίας 925.000 ευρώ, εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής σε φορτηγό που έρχονταν στη χώρα από την Ισπανία. Λεπτομέρεια: Τον ίδιο οδηγό είχε «εντοπίσει» το 2019 η Λέσυ να μεταφέρει μικροποσότητα ηρωίνης, μέσω του λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα - Λαγωνικά Κ9 | Η Λέσυ «αποστρατεύεται» , ο Βλαντ αναλαμβάνει υπηρεσία (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.