Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του



Κυρία και Κυριοι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας της Κοινότητας Πέρδικας, θέλουμε ξανά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμπεριλήφθηκαν στην προηγούμενη ανακοίνωση μας γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην βελτίωση του έργου και την αποδοχή απο εμάς. Εσείς δεν περιλαμβάνεστε μέσα σε αυτούς για τους λόγους που γνωρίζετε αλλά δικαίως κάνετε πως αγνοείτε. Λόγοι που επιβεβαιώνονται μετά την τελευταία ανακοίνωση σας. Επίσης πρέπει να σας συγχαρούμε γιατί, έστω και καθυστερημένα, ανακαλύψατε τον τοπικό τύπο. Ελπίζουμε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να τον χρησιμοποιείτε και να μην φοβάστε την έκθεση που προκύπτει μέσα από αυτόν. Ακόμη, σας αξίζουν τα εύσημα για τη σύνταξη μιας ανακοίνωσης η οποία έχει δομή και βγάζει νόημα εν αντιθέσει με την τοποθέτηση σας στο

τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Εν συνεχεία να σας ενημερώσουμε οτι οι νέες τεχνολογίες μας προσφέρουν τη δυνατότητα ενός ηλεκτρονικού αρχείου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των θέσεων μας. Θα μπορούσαμε εδώ να σταματήσουμε και να μην εμπλακούμε σε μια νέα διαμάχη, από την οποία τρέφεστε, όμως θα ήταν άδικο να μην δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει στα ερωτήματα που θέτετε καθώς αυτά αφενός θίγουν αρκετό κόσμο και αφετέρου δημιουργούν εντυπώσεις.

Έρχεστε λοιπόν και θέτετε κάποια ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεως ένα προς ένα.

Καταρχάς, μιλάτε για διπλή θέση από μέρους μας. Η θέση μας είναι μία ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευση. Είμαστε υπέρ του έργου από την αρχή (όπως αυτή εκφράζεται στο έγγραφο της πρωτοβουλίας) αλλά κατά της παράκαμψης ή εκτροπής ή όπως αλλιώς θέλετε να την αναφέρετε. Σας διαφεύγει λοιπόν πως η οριζοντιογραφία υπερ της οποίας γνωμοδοτήσατε δεν περιέχει ύψη και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε βύθιση του δρόμου κατά 130 εκατοστά με αριστερή κλίση ενώ το νέο σχέδιο κατά μόνο τριάντα εκατοστά με δεξιά κλίση. Μπορεί αυτά στα μάτια σας να φαντάζουν καμία ουσιαστική τροποποίηση αλλά για μας είναι αλλαγή φιλοσοφίας.

Επίσης μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον ορισμό του ακτιβισμού. Με την έννοια που ορίζετε την αντίδραση ως απειλή και ύβρη, μπορούμε και εμείς να ορίσουμε το φόβο της ανεργίας ή τον αποκλεισμό πίσω από κλειδωμένες πόρτες (είναι πολύ πιθανό έτσι να αντιδρούσατε και εσείς στη θέση μας). Οι “ακραίες” συμπεριφορές που επικαλείστε ήταν αντιδράσεις στις δικές σας πράξεις αφου αρνούσασταν να μας ακούσετε με οποιονδήποτε τρόπο και δεν δεχόσασταν την παραμικρή τροποποίηση.

Σε σχέση με τις ευχαριστίες, εκείνος που ευχαριστεί επιλέγει ποιον θα ευχαριστήσει! Κατανοούμε οτι θα θέλατε να φιγουράρει και εκεί το δικό σας όνομα αλλά δεν πράξατε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν προσπαθήσατε ποτέ να αμβλύνετε τις γωνίες και εσείς να είστε εκείνος που θα αναδειχθεί σε πρωτοπόρο και όχι ουραγό. Έπρεπε δηλαδή Πρόεδρε να πατήσεις διαφορετικά κουμπιά από αυτά που πάτησες! Όσο για την αντιπολίτευση ο κ. Βενέτης είπε ξεκάθαρα σε εμάς «ότι αν εγώ ήμουν πρόεδρος δεν θα ήθελα καθόλου αυτοκίνητα και θα έκανα όσους περισσότερους πεζόδρομους μπορούσα για να περπατάω ως συνταξιούχος». Εκείνον θεωρήσατε οτι επιβραβεύουμε εμείς και όχι τη λογική της ενημέρωσης και της κατεύθυνσης να αποφασίσει ο κόσμος. Δεν πειράζει, ο καθένας έχει αντιληπτική ικανότητα συγκεκριμένου βαθμού από τη φύση του. Η αναπλήρωση αυτής απο μερικούς γίνεται βλέποντας παντού εχθρούς. Εσείς θα έπρεπε να είχατε καρπωθεί την αλλαγή του έργου και να το είχατε κάνει σημαία σας. Οτι δηλαδή εσείς και όχι η αντιπολίτευση καταφέρατε να ενώσετε το χωριό ικανοποιήσατε τις αντιδράσεις. Αυτή τη μεγάλη επιτυχία λοιπόν χαρίσατε στους άλλους!

Σε σχέση με τους Δημοτικούς Συμβούλους, ευχαριστήσαμε μια σειρά ανθρώπων απο όλο το πολιτικό φάσμα που δέχτηκε να μας ακούσει, να κατανοήσει, να επεξεργαστεί και στο τέλος να στηρίξει τις θέσεις μας. Η ευθύνη εκείνου που νιώθει μόνος δεν βαραίνει πάντοτε το σύνολο αλλά και εκείνον που έχει διαλέξει αυτό το μοναχικό δρόμο. Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρνείστε να αποδεχτείτε το ρόλο σας ως άτυπη τρίτη βαθμίδα αυτοδιοίκησης και βλέπετε εχθρούς ακόμη και στο δεύτερο επίπεδο αυτής. Είναι κρίμα να ξεκινάτε ένα άτυπο ράλι με αυτούς και να βάζετε την Πέρδικα ξανά στο περιθώριο.

Σε σχέση με τη συγνώμη. Συγνώμη λέει εκείνος ο οποίος θεωρεί οτι οι πράξεις του έχουν βλάψει με οιονδήποτε τρόπο κάποιον και εν προκειμένω το κοινωνικό σύνολο. Εκείνος λοιπόν που οφείλει μια τίμια αποτίμηση είναι αυτός που έχει διχάσει με τον χειρότερο τρόπο το χωριό, κατέχει θέση αρχής και δεν έχει καμία διάθεση κατευνασμού της κατάστασης παρά τις πολλαπλές προσπάθειες που έχουν γίνει απο μεριάς μας.

Σε σχέση με την ομάδα, των δύο τριών ατόμων, όπως λέτε (13 επιχειρήσεις με 22 εργαζόμενους και 7 ιδιοκτήτες ακινήτων σε μία μέρα τον Αύγουστο) έχουμε να σας αναφέρουμε ότι προερχόμαστε (χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία) απο όλο το πολιτικό φάσμα (και όχι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που σας πολεμά όπως διαδίδετε στην Πρωτεύουσα του Δήμου) και έχουμε πετύχει παρά τις διαφορές μας να έχουμε κοινή θέση στο ζήτημα. Εμείς δεν δημιουργηθήκαμε για να ασκήσουμε πολιτική αλλά για να διεκδικήσουμε τη συνέχιση των επιχειρήσεων. Οι προσωπικές σας διαφορές μας αφήνουν παγερά αδιάφορους!

Σε σχέση με την συνάντηση μας που χρησιμοποιείτε ξανά καταχρηστικά να σας υπενθυμίσουμε πως απλά η αντιπρόεδρος σας σήκωσε το γάντι που εμείς ρίξαμε στο τραπέζι και πολύ καλά έκανε για την εξομάλυνση της κατάστασης. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να μας μιλάτε εσείς για διάλογο όταν μόνο μετά την παρότρυνση του Δημάρχου δεχτήκατε να παραστούμε στη συνεδρίαση του Αυγούστου με ένα συνεδριακό κέντρο να διαφωνεί πλήρως και εσείς να μας βαφτίζετε “που ορισμένοι έχουν άλλες απόψεις”. Τα αίολα συμπεράσματα σας καταδεικνύουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πολιτική. Πρέπει όμως να σας θυμίσουμε πως η κοινωνία πολιτών δεν μπορεί να είναι απούσα απο το μέλλον της όσο και αν σας ενοχλεί. Όσο κι αν διατυμπανίζατε και διατυμπανίζετε στο χωριό οτι εμείς δεν θέλαμε το έργο κανείς δεν πείθετε εκτός απο τους αυλοκόλακες σας. Μην ξεχνάτε τα γραπτά μένουν! Έτσι, φαίνονται ξεκάθαρα στο έγγραφο 84/12-8-20 οι αντιρρήσεις μας σε σχέση με την εκτροπή κυκλοφορίας και όχι ενάντια στο έργο. Ακόμη, προτείνονται σειρά παρεμβάσεων για την βελτίωση και αποδοχή του συνόλου των δύο έργων. Αυτές είχαν να κάνουν μόνο με την εξασφάλιση της ροής των αυτοκινήτων και τίποτα άλλο.

Σε σχέση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Μπορεί να υπάρχει σύγχυση σε εσάς απο την πινακίδα που υπάρχει στο απέναντι γραφείο απο το δικό σας με τίτλο Τεχνικές Υπηρεσίες, όπως και στο δικό σας που γράφει Πρόεδρος. Αυτά είναι κατάλοιπα του νόμου Καποδίστρια και πλέον ούτε Τεχνικές Υπηρεσίες έχουμε στην Πέρδικα ούτε Πρόεδρο της Κοινότητας αλλά Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η κοινή λογική λοιπόν λέει οτι για να ενημερωθεί κάποιος για ένα τεχνικό έργο πρέπει να επισκεφτεί τις τεχνικές υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων. Εκείνοι γνωρίζουν και όχι εσείς! Καλό θα είναι να το κατανοήσετε και εσείς με τη σειρά σας και να τηρείτε την ιεραρχία. Ακόμη, στο έγγραφο που υπήρχε στο προσωπικό σας προφίλ με το χαρακτηρισμό επείγον και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων σε εμάς αλλά και σε πολλούς άλλους στην παράγραφο με τίτλο παράκαμψη αναφέρεται επακριβώς "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ".

Ίσως λοιπόν κάτι να είπατε!


Είναι παρήγορο τουλάχιστον ότι αποδέχεστε οτι το παρόν έργο είναι διαφορετικό απο το καλοκαιρινό. Άλλαξε μάλλον απο μόνο του! Τα σενάρια περί πλειοψηφίας Επίσης δεν μας αφορούν! Εμπορικές επιχειρήσεις έχουμε, όχι κομματικά γραφεία.

Υ.Γ.1 Φυσικά και δεν εκπροσωπούμε όλους τους επιχειρηματίες της Πέρδικας! Αλλά επειδή, οι τελευταίες σας δημόσιες τοποθετήσεις δείχνουν πως υστερείτε κάπως στα μαθηματικά και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο με τα ποσοστά να σας υπενθυμίσουμε πως οι επιχειρήσεις μας, όσο μικρές κι αν θέλετε εσείς να τις βλέπετε, λειτουργούν όλο το χρόνο και απασχολούν προσωπικό όλο το χρόνο. Αναζητείστε σχετική βιβλιογραφία για να δείτε τι συνεπάγεται αυτό. Επίσης, καλό θα ήταν να συζητάτε με ενα ευρύτερο σύνολο για να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι επιζητούν τόσο οι εμπορικές, οι επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες. Ο εαυτός μας και δυο φίλοι μας δεν είναι δείγμα! Επαγγελματίες είναι εκείνοι που κερδίζουν μέσα απο την εργασία τους, ζουν την οικογένεια τους και τις οικογένειες εκείνων που δουλεύουν γι αυτούς. Περισσότερος κόσμος σημαίνει περισσότερη ζήτηση! Πως μπορειτε να λέτε άραγε οτι εμείς είμαστε κατά της ανάπτυξης! Οι πολιτικοί είναι εκείνοι που οφείλουν να συνενώνουν δυνάμεις και να μην σπέρνουν έριδες! Καλό θα ήταν λοιπόν να κατανοήσετε το ρόλο και τη θέση σας!

Υ.Γ. 2 Αν σας αρέσει η στατιστική μετρήστε τα αυτοκίνητα με τετρακίνηση στο χωριό και τα βυτία νερού. Πανθομολογουμένως, τα μεγαλύτερα ζητήματα του χωριού. Ως τότε θα σας επαινούνε για τις ανακοινώσεις διακοπής υδροδότησης στο facebook και θα κάνουνε αστεία με τις τρύπες που υποκαθίστανται.

Υ.Γ. 3 Καταφέρατε πάλι να δημιουργήσετε ένα κλίμα διαίρεσης στο χωριό. Μπράβο σας!

Υ.Γ. 4 Με μεγάλη θλίψη αναγκαστήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον ατελέσφορο διάλογο μαζί σας. Θεωρούσαμε πως μετά και την ψήφιση του έργου από το Δημοτικό συμβούλιο θα είχατε καταλάβει τι πήγε λάθος και θα κάνατε προσπάθεια να το διορθώσετε. Τουναντίον εσείς ρίχνετε αλάτι στις ανοιχτές πληγές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.