ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας - ΟΧΙ σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα χωριά μας

ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας  - ΟΧΙ σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα χωριά μας



Παρά τις σημαντικές προσπάθειες απόκρυψης του ζητήματος της επικείμενης (;) εγκατάστασης των μονάδων σε Χόικα και Καμίνι, αυτό άρχισε να γνωστοποιείται από τις πρώτες αντιδράσεις κατοίκων.

Δεν χωράει καμία συζήτηση για το αν και πόσο τοξικές είναι οι επιπτώσεις από καύση βιομάζας στην υγεία των ανθρώπων και στο περιβάλλον ΟΣΟ και αν προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο χρησιμοποιώντας συντεταγμένες επιστημονικές μελέτες και τις όποιες εγκρίσεις έχουν πάρει. Άλλωστε εξαιτίας της πανδημίας είδαμε πως λειτουργεί η ‘επιστημονική κοινότητα’! Όσο για τις εγκρίσεις, αυτοί που έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι μας τις κοινοποιούν νύχτα!

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να τσιμπήσουν σε τυράκια περί ελεγχόμενων ρύπων, περί φιλικών προς το περιβάλλον λειτουργιών, περί νέων θέσεων εργασίας κλπ. Μας τα ‘παν κι άλλοι αυτά και τα αποτελέσματα μετά υπήρξαν ακριβώς τα αντίθετα. Δεν πρέπει να μπούμε σε λογικές ‘ναι μεν αλλά’ και πως μετά θα ελεγχθούν γιατί ξέρουν μέχρι και οι πέτρες ποιος θα κάνει έλεγχο μετά και πόσο σάπιο είναι το αστικό κράτος. Δεν θα θυσιάσουμε την υγεία μας, των παιδιών μας, τα χωριά μας και το περιβάλλον για τα κέρδη τους.

Η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί από τους κατοίκους, είναι ΟΙ ΙΔΙΟΙ οι κάτοικοι να κινητοποιηθούν και να αντισταθούν και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες από όλες τις δυνάμεις οι οποίες μέχρι σήμερα συνειδητά δεν δίνονται. Μέσα από ανοιχτές συνελεύσεις , χωριών και συλλόγων που θα συμμετέχει ο κάθε κάτοικος. Οι μάχες δεν δίνονται από δημοτικά συμβούλια ούτε στα κοινοβούλια. Ακόμη και η συλλογή υπογραφών σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εντάσσεται (των γενικών συνελεύσεων) για να μην γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από τοπικές παρατάξεις και βουλευτές.

Είναι ήδη φανερό πως διαφορετικοί δρόμοι (πχ νομικό κυνήγι) είναι αδιέξοδοι παρά την ειλικρινή και αγωνιστική διάθεση ορισμένων κατοίκων. Οι βουλευτές και οι πρώην και νυν τοπικοί ‘άρχοντες’ ήταν ήδη γνώστες σε όλα και τώρα το παίζουν αδιάβαστοι.
ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας - ΟΧΙ σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα χωριά μας ΚΚΕ (μ-λ) Θεσπρωτίας  - ΟΧΙ σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα χωριά μας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 17, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.