Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας

Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας



Με αφορμή το τελευταίο κείμενο που αναρτήθηκε από ομάδα επαγγελματιών της Πέρδικας, θεωρούμε χρέος μας να τοποθετηθούμε επί του θέματος. Καταρχάς θεωρούμε ότι αυτό το θέμα έχει τραβήξει πολύ και ότι οι συγχωριανοί μας έχουν κουραστεί να ασχολούνται με αυτό. Διαβάζοντας αυτό το κείμενο μας γεννήθηκαν καταρχήν αρκετές απορίες.

Πως γίνεται για το ίδιο έργο να μας γιουχάρετε, να μας χειροκροτείτε ειρωνικά, φωνάζοντας ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ και να λέτε ότι ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΜΕ, και από την άλλη να ευλογείτε τα γένια σας, χωρίς να έχει γίνει ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ του έργου;

Επίσης πως γίνεται τρεις μέρες πριν το Συμβούλιο της 08-01-21 να έχετε επισκεφτεί τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες, να έχετε συμφωνήσει και να βλέπετε θετικά το έργο, και τρεις μέρες αργότερα να οδηγείστε σε ακραίες συμπεριφορές και να βλέπετε το ίδιο έργο αρνητικά;

Πως γίνεται να ευχαριστείτε όλους εκτός από εμάς, που οραματιστήκαμε και βάλαμε πλάτη σε ένα έργο που θα αναβαθμίσει το χωριό μας; Πως γίνεται να ευχαριστείτε τον κ. Βενέτη και την κ. Κολιομίχου που αποχώρησαν από το συμβούλιο προκειμένου να μη ψηφίσουν το έργο και που αν ήταν στη θέση μας ίσως και να μη γινόταν ποτέ;

Πως γίνεται να ευχαριστείτε εκείνους, που προσπαθούσαν να οξύνουν τα πνεύματα μαζί με εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους;

Αντί να φερθείτε πολιτισμένα, έντιμα και να ζητήσετε μία δημόσια ΣΥΓΝΩΜΗ για την άκρως λανθασμένη και ακραία συμπεριφορά σας, το μόνο που προσπαθείτε να κάνετε είναι να βγείτε και από πάνω, παρουσιάζοντας ΜΙΑ ΨΕΥΔΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ότι έγιναν αλλαγές στο έργο με δικής σας πρωτοβουλία.

Ακόμα και από την ομάδα σας, κάποια άτομα έχουν μετανιώσει για την ακραία συμπεριφορά και τη λανθασμένη αντίδρασή τους, αλλά από ότι φαίνεται κάποιοι από εσάς εμμένουν στις λανθασμένες απόψεις τους και προσπαθούν να υποδαυλίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για ανάπτυξη στην κοινότητά μας.

Σας υπενθυμίζουμε δε ότι προκειμένου και την ύστατη ώρα να έρθετε στο τραπέζι του διαλόγου καλέσαμε με δική μας πρωτοβουλία τον κ. Δήμαρχο στην Πέρδικα προκειμένου να επιβεβαιώσει τα όσα από την αρχή υποστηρίζαμε. Συμπεραίνει λοιπόν κανείς, ότι δεν χρειαζόταν να κινήσετε θεούς και δαίμονες, παρά μόνο να καθίσετε στο τραπέζι του διαλόγου. Πόσο δε μάλλον όταν το έργο που εγκρίθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πέρδικας δεν χρειάστηκε καμία τροποποίηση. Το μόνο που προσπαθούσατε λοιπόν ήταν να το σταματήσετε;

Πήγατε πολλές φορές στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και δεν ήρθατε ποτέ στην Κοινότητα για να σας λύσουμε τις όποιες απορίες σας. Παρόλο που ξέρατε εξ αρχής την αλήθεια, προτιμήσατε να την αποκρύψετε και να διαδώσετε ανυπόστατες φήμες (π.χ. ότι θα κλείσει ο δρόμος).

Και όλα αυτά ενώ είχατε ενημερωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου αλλά και από εμάς, ότι το παρόν έργο είναι διαφορετικό από τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν το καλοκαίρι. (Δεν είπαμε ποτέ ότι θα κλείσει ό δρόμος, θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης όπως είναι και σήμερα.)

Καταλάβατε ότι η πλειοψηφία του χωριού έβλεπε και βλέπει θετικά το έργο και για να δικαιολογηθείτε ανεβάσατε το συγκεκριμένο κείμενο.

Υ.Γ.1 Δεν εκπροσωπείτε εσείς όλους τους επαγγελματίες τις Πέρδικας, παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό τους. Επαγγελματίες είναι και όσοι έχουν ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια κ.τ.λ. οι οποίοι έχουν επενδύσει τους κόπους μιας ζωής και θέλουν να βλέπουν τον τόπο τους να αναπτύσσεται και να ομορφαίνει, έτσι ώστε να μπορούν να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους τουρίστες. Επαγγελματίες είναι εκείνοι που συνενώνουν δυνάμεις, όχι εκείνοι που σπέρνουν έριδες.

Υ.Γ.2 Η Πέρδικα έχει πολλές δυνατότητες και προοπτικές, προτεραιότητά μας είναι η ύδρευση, ο τουρισμός , ο πρωτογενής τομέας, οι αγροτικοί και κεντρικοί δρόμοι, και πολλά άλλα.

Υ.Γ.3 Όταν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να πραγματοποιηθεί ένα έργο θα ήταν ανεύθυνο από εμάς αν δεν το αξιοποιούσαμε. Εμείς βάζουμε πάνω από τα ίδια συμφέροντα, το καλό της Πέρδικας και έτσι θα συνεχίσουμε.

Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος Μώκος Δημήτριος
Η αντιπρόεδρος Δούκα Μαρία
Ο σύμβουλος Τσέπης Χρήστος
Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας Απάντηση της Δημοτικής Κοινότητας Πέρδικας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.