Κάτσης: Συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζα στους Φιλιάτες ή παράταση και εμπαιγμός;

Κάτσης: Συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζα στους Φιλιάτες ή παράταση και εμπαιγμός;



Οι έντονες αντιδράσεις και η ανησυχία τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που έφερε στη Βουλή από την πρώτη στιγμή το θέμα του κλεισίματος του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες, με ερώτηση του Μάριου Κάτση, φαίνεται ότι θορύβησαν την κυβέρνηση.

Διαβάζοντας όμως το δελτίο τύπου του κ. Γιόγιακα, με το οποίο πληροφορεί ότι το κατάστημα θα συνεχίσει τη λειτουργία του, μοιραία προκύπτουν κάποια κρίσιμα ερωτήματα που απαιτούν άμεση διευκρίνιση.

Αρχικά δεν αποσαφηνίζεται εάν η απόφαση για τη λειτουργία του καταστήματος έχει μόνιμο χαρακτήρα, ή είναι προσωρινή, όπως έγινε προσφάτως με την ALPHA BANK στην Παραμυθιά, όπου τελικά πήρε παράταση λειτουργίας για ένα μόλις χρόνο.

Εάν είναι μόνιμη, αναρωτιέται κανείς γιατί δε συνέβη το ίδιο με το υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στους Φιλιάτες ή με αυτό της ALPHA BANK στην Παραμυθιά; Εάν είναι προσωρινή, για πόσο διάστημα μιλάμε;

Εφόσον σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κ. Γιόγιακα, δεν μπορούσε ένας ολόκληρος δήμος, με δεκάδες απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς, να μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα, και η διατήρησή του είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης, δεσμεύεται ο βουλευτής της ΝΔ, ότι δεν θα εφαρμοστεί η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, η οποία προβλέπει έναν μόνο ταχυδρόμο στους Φιλιάτες που θα εξυπηρετεί τόσα χωριά; Εκτός εάν θεωρεί ότι αυτό δεν είναι μείζον κοινωνικό ζήτημα για την περιοχή.

Τόσο για τα το κλείσιμο υποκαταστημάτων τραπεζών σε ολόκληρη τη χώρα, όσο και για το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, η ΚΕΔΕ έβγαλε ομόφωνο ψήφισμα την περασμένη εβδομάδα με το οποίο εναντιώνεται σε αυτούς τους σχεδιασμούς, τασσόμενη φυσικά με την πλευρά των τοπικών κοινωνιών που αντιδρούν έντονα. Η κυβέρνηση της ΝΔ όμως, κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση υλοποιώντας τους σχεδιασμούς της, για λιγότερα καταστήματα και εργαζομένους, κάνοντας τα χατίρια στις διοικήσεις των τραπεζών και στους ανταγωνιστές των ΕΛΤΑ αντίστοιχα. Το μόνο που φαίνεται να την ενδιαφέρει, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση της υλοποίησης αυτού του αντικοινωνικού σχεδιασμού μέσω των βουλευτών της, γι αυτό και επιλέγει σε πολλές περιπτώσεις να κλωτσάει το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω, κερδίζοντας χρόνο και εμπαίζοντας κυριολεκτικά τους πολίτες.

Ζητάμε να δοθεί στη δημοσιότητα η απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας που αφορά τη λειτουργία του καταστήματος στους Φιλιάτες, ώστε να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα, αλλά και τι πρόκειται συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Κάτσης: Συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζα στους Φιλιάτες ή παράταση και εμπαιγμός; Κάτσης: Συνέχιση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζα στους Φιλιάτες ή παράταση και εμπαιγμός; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.