ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Να αλληλοϋποστηριχθούν Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι και Ηπειρωτικές γαλακτοβιομηχανίες

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Να αλληλοϋποστηριχθούν Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι και Ηπειρωτικές γαλακτοβιομηχανίες



Τη συμβολή της Περιφέρειας στην αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Ηπείρου, όπως αυτή αποτυπώνεται στη μελέτη του Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών του ΣΕΒΕ., επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ζήτησε παράλληλα την αλληλοϋποστήριξη των Ηπειρωτών Κτηνοτρόφων και των Ηπειρωτικών Γαλακτοβιομηχανιών στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται.

«Όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει ένας αγώνας και από την Περιφέρεια Ηπείρου για τα Ηπειρωτικά προϊόντα» δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογραμμίζοντας την συντονισμένη προσπάθεια προβολής των Ηπειρώτικων προϊόντων στο εξωτερικό μέσα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού και Τροφίμων. Επεσήμανε τις δυσκολίες που προέκυψαν στις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιχειρηθείσα απαξίωση των παραγωγών για να στείλει ένα μήνυμα προς τους κτηνοτρόφους και επιχειρήσεις:

«Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να στηρίξουμε στην περιοχή μας τους κτηνοτρόφους μας, αλλά επειδή δεν υπάρχει η νομική στήριξη που έπρεπε, δίνεται το δικαίωμα σήμερα να έρχονται (βιομηχανίες) από άλλα μέρη και να ζητάνε γάλα στην Ήπειρο. Ποιοι; Αυτοί που μέχρι προχθές τους βρίσκαμε απέναντι και κατέβαζαν τις τιμές στα προϊόντα μας, τώρα λένε στους κτηνοτρόφους ότι θα σας δώσουμε καλύτερες τιμές. Ζητάω οι μεν βιομηχανίες - βιοτεχνίες (της Ηπείρου) να συνεχίσουν και να βοηθήσουν όσο μπορούν τους κτηνοτρόφους. Οι δε παραγωγοί να συνεργάζονται με τις ντόπιες βιομηχανίες για να αυξήσουμε το οικονομικό απόθεμα και στους κτηνοτρόφους με ασφάλεια, αλλά και στις βιομηχανίες. Δεν ανέχομαι αυτούς που -δεν ξέρω αν και σήμερα συνεχίζουν - να φέρνουν γάλατα απέξω, να έρθουν και να ζητάνε να κάνουν εισκόμιση γάλακτος από την Ήπειρο».
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Να αλληλοϋποστηριχθούν Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι και Ηπειρωτικές γαλακτοβιομηχανίες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: Να αλληλοϋποστηριχθούν Ηπειρώτες κτηνοτρόφοι και Ηπειρωτικές γαλακτοβιομηχανίες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.