Επίσκεψη Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών

Επίσκεψη Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών



Τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό και Χατζηκώστα, καθώς και το Νοσοκομείο Φιλιατών, επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κοτσιώπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, καθηγητές λοιμοξιωλογους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στόχος της επίσκεψης όπως τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος να εξεταστεί η επιχειρησιακή και τεχνική ετοιμότητα των νοσοκομείων, η οποία όπως δήλωσε είναι σε καλή κατάσταση για να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της παν των νυν νουδημίας. Ο κ. Κωτσιόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο εμβολιασμός εξελίσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς “πρέπει όμως να εμβολιαστεί το σύνολο του υγειονομικού προσωπικού για να είμαστε όλοι ασφαλείς “, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Στο νοσοκομείο Φιλιατών ο γενικός γραμματέας ξεναγήθηκε στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσηλευτικού ιδρύματος πού ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Ιανουαρίου και πλέον έχει μετατραπεί σε ΜΕΘ covid, για να καλύψει τις ανάγκες της Θεσπρωτίας, η οποία τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.

Η πληρότητα της μονάδας λοιμωδών του ίδιου νοσοκομείου ανέρχεται στο 40% ενώ όπως διαπίστωσε ο γενικός γραμματέας ούτε τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων δέχονται μέχρι στιγμής ιδιαίτερη πίεση.

Έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν με ιδιαίτερη προσοχή τα υγειονομικά μέτρα απηύθυνε τόσο ο γενικός γραμματέας όσο και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασιλης Γιόγιακας.

Σύνταξη Βάσω Γκόρου
Επίσκεψη Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών Επίσκεψη Γ.Γ. Υπηρεσιών Υγείας Ι. Κωτσιόπουλου στα νοσοκομεία Ιωαννίνων και Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.