Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!!

Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!!



Κάποιο ανεξήγητο μένος φαίνεται πως καταβάλει τη πλειοψηφία της διορισμένης διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, κατά της εκλεγμένης Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Το νέο "χτύπημα" της ΟΛΗΓ ΑΕ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας και κατά επέκταση κατά των δημοτών αυτής της πόλης, ήρθε με την άσκηση ένδικων μέσων, κατά της απόφασης της δημοτικής αρχής, να προχωρήσει σε διαγωνισμούς, για την εκμίσθωση των δύο παραλιακών καταστημάτων στο Δρέπανο, του πρώην "Κεντρικό" και του πρώην "Soho".

Συγκεκριμένα, με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και μετά από πρόταση του Διευθύνων Συμβούλου του οργανισμού κ. Πορφύρη, αποφασίστηκε η άσκηση των προσηκόντων ενδίκων μέσων και βοηθημάτων και δη την προσφυγή ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Κεντρικής Μακεδονίας, άρθρο 227 επ. Ν. 3852/2010 ως ισχύει, επιφυλασσόμενοι για κάθε άλλο ένδικο μέσο και βοήθημα που προβλέπεται στο νόμο.



Στην εισήγησή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ αναφέρει:
"Οι δυο προκηρύξεις συνιστούν διαχειριστικές ενέργειες από άλλους φορείς πλην της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. και χωρίς τη συναίνεση αυτής επί των δύο κτηρίων αντιστρατεύονται το αποκλειστικό δικαίωμα διαχείρισης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.. Ως εκ τούτου, σε περίπτωση τέτοιων ενεργειών, υποχρεούμεθα να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού. Κατόπιν των ανωτέρω εισηγούμαι την άσκηση κάθε προβλεπόμενου ενδίκου μέσου ή βοηθήματος για την προάσπιση των συμφερόντων της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε."

Την απόφαση της διοίκησης της ΟΛΗΓ, να στραφεί κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας, μειοψήφησαν τα μέλη του ΔΣ Στέφανος Πάσχος, Παναγιώτης Τακλάκογλου και Χαρίλαος Τσάτσας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας, είχε προχωρήσει πρόσφατα δύο φορές σε διαγωνισμούς για τα συγκεκριμένα καταστήματα, οι οποίοι απέβησαν άκαρποι, χωρίς τότε η διοίκηση του λιμανιού, να στραφεί κατά των αποφάσεων.



Επίσης, το περασμένο καλοκαίρι και στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν ΟΛΗΓ και Δήμος Ηγουμενίτσας, συμφωνήθηκε να πληρωθούν από το Δήμο τα έξοδα για τους ναυαγοσώστες στην παραλία του Δρεπάνου, καθώς και των χημικών τουαλετών, της καθαριότητας και του ευπρεπισμού του πρασίνου. 
Όπως και έγινε.

Με τον τρόπο αυτό είχε αναγνωριστεί η δικαιοδοσία του Δήμου Ηγουμενίτσας σε όλη την παραλία του Δρεπάνου και είχε συμφωνηθεί, έστω και άτυπα, πως ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας δεν θα έφερε αντιρρήσεις και προσχώματα, στην εκμετάλλευση των καταστημάτων αλλά και όλων των μισθώσεων (καντίνες, ξαπλώστρες κτλ) από τη Δημοτική Αρχή.

Συμφωνία που όπως φαίνεται αθετήθηκε από πλευρά της ΟΛΗΓ Α.Ε. και που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις από την πλευρά του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα έξοδα που θα πληρώσει για τις δύο προσφυγές ο ΟΛΗΓ, άρα οι φορολογούμενοι πολίτες και της Ηγουμενίτσας, φτάνουν τα 2.500€.
Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!! Προσφυγή του ΟΛΗΓ κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας!!! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.