Τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας στην συνάντηση Τάσιου – Λυκουρεντζου

Τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας στην συνάντηση Τάσιου – Λυκουρεντζου


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρεντζο, πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης για την ανάδειξη και προώθηση τοπικών προϊόντων, Αναστασία Τάσιου.

Στην εκτενή συζήτηση αναλύθηκε ότι το πρόβλημα των παραγωγών εσπεριδοειδών είναι συνάρτηση της υγειονομικής κρίσης και των καιρικών φαινομένων, με δεδομένο ότι στις περιφερειακές ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας η κύρια αγροτική παραγωγή είναι τα εσπεριδοειδή, οι επιπτώσεις για την τοπική οικονομία και κοινωνία είναι τεράστιες και δυσαναπληρωτες.

Ο Ανδρέας Λυκουρεντζος ενημερώθηκε πως η φετινή παραγωγή εσπεριδοειδών έμεινε αδιάθετη καθώς δεν υπήρχε ζήτηση από τις παραδοσιακές αγορές της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων. Στη συνέχεια οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με παρατεταμένη περίοδο βροχοπτώσεων έπληξαν την παραγωγή εσπεριδοειδών με αποτέλεσμα να προσβληθεί από μύκητα και να κάνει αδύνατη τη διάθεση της.

“Κατόπιν των παραπάνω υπάρχει ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων στήριξης των παραγωγών , καθώς ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος. Έτσι πρέπει να δοθεί στρεμματικη αποζημίωση, λόγω covid 19 και καιρικών συνθηκών, όπως συνέβη και ορθά με άλλα γεωργικά προϊόντα . Ο πρόεδρος άκουσε με προσοχή όσα του ανέλυσα και τέλος του μήνα ευελπιστούμε να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις για τους παραγωγούς μας” δήλωσε σχετικά η Αναστασία Τάσιου.
Τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας στην συνάντηση Τάσιου – Λυκουρεντζου Τα προβλήματα των παραγωγών εσπεριδοειδών της Θεσπρωτίας στην συνάντηση Τάσιου – Λυκουρεντζου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.